ΣΥΡΙΖΑ : O εμπαιγμός των φορέων από τον ανεκδιήγητο διοικητή του Νοσοκομείου ξεπερνά κάθε προηγούμενο

Σκληρή ανακοίνωσε εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας στον απόηχο της χθεσινής κινητοποίησης των φορέων στο νοσοκομείο Αγρινίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του διοικητή Γ. Βλάχου τονίζοντας ότι “με τη στάση του, επιβεβαίωσε ότι δεν μεριμνά για την αποτελεσματικότητα των δομών υγείας στην Αιτ/νια, παρά μέλημά του είναι η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής υγείας και η διασφάλιση της θέσης της που κατέχει ο ίδιος”.

Αναλυτικά :

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Βλάχος
Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Βλάχος

Η εφιαλτική κυβερνητική ενορχήστρωση απαξιώνει τις δομές υγείας… Είναι Σαμαρά πια κραυγαλέο, πως η συγκυβέρνηση -Βενιζέλου, περνώντας στην πιο ωμή εφαρμογή των πολιτικών απαξίωσης και ξεπουλήματος της χώρας, οδηγεί σε κατάρρευση ακόμη και όσες δομές υγείας λειτουργούν χάρις στις υπεράνθρωπες προσπάθειες όσων εργαζόμενων έχουν απομείνει.

O εμπαιγμός προς τους εκπροσώπους των φορέων του Αγρινίου και του Νομού Αιτωλ/νίας, από τον ανεκδιήγητο διοικητή του Νοσοκομείου (Σάββατο 20-9-2014) ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ο κος Βλάχος όχι μόνο δεν εξέτασε τα αιτήματα που του υπέβαλλαν οι φορείς, όχι μόνο δεν απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν, αλλά με πρωτοφανή εμπαιγμό – κόντρα στη πραγματικότητα που βοά- προέβη σε συστάσεις προς τους εκπροσώπους της κοινωνίας και προς τους ίδιους τους εκπροσώπους των εργαζόμενων του Νοσοκομείου, να μη διαδίδουν πως το νοσοκομείο έχει προβλήματα.

Είναι γνωστό πως οι ελλείψεις στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου όχι μόνο είναι τεράστιες, αλλά συνεχώς διογκώνονται με αποτέλεσμα, οι περισσότερες κλινικές να μην ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασθενών. Ήδη το Νοσοκομείο Μεσολογγίου έπαψε να θεωρείται Νοσοκομείο και πια αναφέρεται ως νοσηλευτική μονάδα με προοπτική να καταλήξει κέντρο υγείας. Στο Νοσοκομείο Αγρινίου οι πρόσφατες παραιτήσεις γιατρών έχουν δημιουργήσει μεγάλα κενά με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η λειτουργία ορισμένων κλινικών όπως η καρδιολογική και η παιδιατρική. Είναι επιτακτική ανάγκη να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις των γιατρών που έχουν αποχωρήσει για να γίνουν οι κρίσεις, αλλά συγχρόνως επιβάλλεται να προκηρυχθούν και θέσεις επικουρικών γιατρών για τις ειδικότητες εκείνες που υπάρχουν άμεσα λειτουργικά προβλήματα. Βέβαια τα προβλήματα δε σταματούν μόνο στις ελλείψεις γιατρών. Υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και στα άλλα τμήματα που προβλέπονται στον οργανισμό υπηρεσίας του νοσοκομείου, για να λειτουργήσει στοιχειωδώς, που θα πρέπει επίσης άμεσα να καλυφθούν.

Σήμερα ο κος Βλάχος, με τη στάση του, επιβεβαίωσε ότι δεν μεριμνά για την αποτελεσματικότητα των δομών υγείας στην Αιτώ/νια, παρά μέλημά του είναι η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής υγείας και η διασφάλιση της θέσης της που κατέχει ο ίδιος. Είναι φανερό πως με την ενορχηστρωμένη απαξίωση των δομών υγείας, στόχος της κυβέρνησης των μνημονίων είναι η ιδιωτικοποίηση των πάντων σε βάρος της περιουσίας του δημοσίου, σε βάρος του εξανεμισμένου λαϊκού εισοδήματος, σε βάρος των δημόσιων αγαθών, σε βάρος της υγείας και τελικά σε βάρος της ζωής των πολιτών. Κοινή συνείδηση αποτελεί πια ότι η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η υποοργάνωση δεν είναι παρατυχούσα διοικητική αδράνεια, αλλά στοχευμένη επιλογή της σημερινής κυβέρνησης. Είναι σαφές πως οι πιέσεις της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της για το σώσιμο των νοσοκομείων απ’ την ολική τους κατάρρευση και την παροχή όσο το δυνατών περισσότερων υπηρεσιών υγείας, πρέπει να επαναληφθούν και συνέχεια να ενεργοποιούνται όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας. Είναι επίσης αδήριτη ανάγκη, αυτή η κυβέρνηση το συντομότερο να ανατραπεί, γιατί βλάπτει ανεπανόρθωτα τη χώρα και την ανθρώπινη ζωή!