Νέα προγράμματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του δήμου Μεσολογγίου

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.
Από 1 Οκτωβρίου 2014 θα ξεκινήσει η νέα, δεύτερη, εκπαιδευτική περίοδος του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (Κ.Δ.Β.Μ.) του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
Κατά την προηγούμενη εκπαιδευτική περίοδο Οκτωβρίου 2013 – Ιουλίου 2014 οργανώθηκαν και ολοκλήρωσαν τη λειτουργία τους 39 τμήματα μάθησης (32 στο Μεσολόγγι και 7 σε περιφερειακά δημοτικά διαμερίσματα).

Για την χρονική περίοδο Οκτωβρίου 2014 – Ιανουαρίου 2015 στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Αγρινίου πρόκειται να δημιουργηθούν τμήματα για προγράμματα στις Θεματικές Ενότητες:
• Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
• Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον
• Νέες Τεχνολογίες
• Γλώσσα και Επικοινωνία
• Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
• Πολιτισμός και Τέχνη
• Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων
Αναλυτικό κατάλογο με τα προσφερόμενα προγράμματα μπορείτε να προμηθευτείτε στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης. Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας.

Η λειτουργία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στη διεύθυνση: Φάβρου 3 (τηλ. 2631055386) από 10:00 π.μ. έως 02:30 μ.μ.
Δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014
Θα τηρηθεί σειρά αυστηρά σειρά προτεραιότητας