Ο Μάριο Μόντι επιβεβαιώνει ότι υπάρχει Τσίπρας Εξωτερικού και Τσίπρας Εσωτερικού

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές της ευρωπαϊκής κρίσης.

Στην ερώτηση του Αθανάσιου Έλλις για το πώς βλέπει τον Αλέξη Τσίπρα, ο έμπειρος Ιταλός απαντά:
Τον γνώρισα εδώ στην Aθήνα. Όταν συνομιλεί με ξένους δίνει την αίσθηση ενός μετριοπαθούς ανθρώπου, όχι ακραίου, που σέβεται την οικονομία της αγοράς. Τον πίεσα στη συζήτησή μας για το αν αποδέχεται τα βασικά χαρακτηριστικά της ενιαίας αγοράς, την πολιτική περί ελεύθερου ανταγωνισμού και κρατικών παρεμβάσεων. Σε γενικές γραμμές απάντησε θετικά. Δεν συμφωνεί με τη λιτότητα, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι η γλώσσα που χρησιμοποιεί όταν απευθύνεται στη βάση του κόμματός του είναι πολύ, πολύ διαφορετική. Δεν είναι ο μόνος που το κάνει. Σε πολλές χώρες έχουμε δει μεγάλες μεταστροφές.

Από τη μια είναι κάπως παρήγορο για το μέλλον της χώρας ότι ο Τσίπρας αντιλαμβάνεται ότι δεν περνάει παντού το στυλάκι του πετυχημένου προέδρου 15μελους αλλά από την άλλη ενδέχεται να πληρώσουμε κάποια στιγμή πολύ ακριβά την άρνηση του να εξηγήσει κάποια βασικά πράγματα στους συντρόφους του.

πηγή : parapolitiki.com