Προκήρυξαν θέσεις επικουρικών γιατρών στην 6η ΥΠΕ, αλλά ούτε μια για την Αιτωλοακαρνανία

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με έγγραφο της που το υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Λ. Γρηγοράκος με ημερομηνία 22/9/2014 ανακοίνωσε επτά (7) θέσεις επικουρικών γιατρών για τα νοσοκομεία που υπάγονται στην 6 ΥΠΕ. Από αυτόν τον… τεράστιο αριθμό οι θέσεις συμβασιούχων γιατρών που αντιστοιχούν στα δυο νοσοκομεία του νομού είναι μηδέν (0)…

“Οι άοκνες προσπάθειες της διοίκησης των νοσοκομείων Αγρινίου – Μεσολογγίου και το κυνήγι με το χρόνο για την προκήρυξη θέσεων συμβασιούχων γιατρών, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν από την ακατανόητη και ανεξήγητη για την διοίκηση φυγή τόσο πολλών γιατρών, φαίνεται ότι έπιασαν τόπο” σχολιάζουν με σκωπτικό ύφος σε σχετική τους ανακοίνωση ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της νοσηλευτικής μονάδας Αιτ/νίας Στέλιος Μερμίγκης και ο Δημήτριος Τουμαράς, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Και συνεχίζουν : “Υποθέτουμε ότι η επιδίωξη των διοικούντων μάλλον κινείται στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων και όχι συμβασιούχων, αλλιώς πως μπορεί να εξηγήσει κανείς τέτοια “επιτυχία”. Είναι αντιληπτό πλέον ακόμη και στους πιο δύσπιστους συμπολίτες μας παρότι έχουν ειπωθεί τόσα πολλά για τα δυο νοσοκομεία τον τελευταίο καιρό, ότι αν οι τοπικές κοινωνίες δεν ενεργοποιηθούν θα καταδικαστούν στην απόλυτη απομόνωση από το αγαθό της δημόσιας υγείας”.