Το “Επιχειρηματικό Χωριό” στη Μακρυνεία

Αν και έχουν μπροστά τους τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της χώρας, στους κατοίκους των παρατριχώνιων οικισμών έταξαν νερό απ' το... Καστράκι. Σε καμιά δεκαετία... ίσως πιούν από εκεί...

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την έκθεση – συνέδριο “ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ” που θα διοργανωθεί στις 10, 11, 12 Οκτωβρίου στο πολυχώρο ΣΥΝΟΡΟ στις Παπαδάτες Μακρυνείας. Οι συμμετοχές καθημερινά αυξάνονται κάτι που δείχνει τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης αλλά και την επιθυμία των επιχειρήσεων και παραγωγών για εξωστρέφεια και επαφή με το καταναλωτικό κοινό.

Σημαντική είναι και η θεματολογία που θα αναπτυχθεί κατά την διάρκεια του τριημέρου από καταξιωμένους ομιλητές, καθηγητές πανεπιστημίων και στελέχη επιχειρήσεων. Την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα θα διεξαχθεί συνεδρία με θέμα “ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και ο ρόλος του στην εξέλιξη των μεγάλων έργων του τόπου”. Το Σάββατο 11 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θα υπάρξει αναλυτική εισήγηση από ειδικούς οικονομικούς αναλυτές του νόμου κατσέλη και τα οφέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ το απόγευμα στις 7 θα γίνει η κεντρική συνεδρία με θέμα “οι αγροτικές προοπτικές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας – σύγχρονοι μέθοδοι παραγωγής” με κεντρικό ομιλητή το Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Βασιλάκο. Τέλος την Κυριακή 12 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “η ζωή στα χωριά του δήμου Αγρινίου” δίνοντας την δυνατότητα σε όλα τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αναπτύξουν τις απόψεις τους.

Ιδιαιτερότητα αποτελεί η πραγματοποίηση το Σάββατο 12 Οκτωβρίου του διαγωνισμού γευσιγνωσίας με προϊόντα της περιοχής καθώς και η εκδήλωση βραβεύσεων παραγωγών του Δήμου Αγρινίου. Σημειώνουμε την παρουσία 50 και πλέον εκθετών αλλά και αντιπροσωπείας στελεχών που θα αναλάβουν την προώθηση των τοπικών προϊόντων στη κινεζική αγορά.