O AO Αγρινίου ευχαριστεί τον Χρήστο Βασιλάκο

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα του ΑΟ Αγρινίου προς στον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστο Βασιλάκο για την υποστήριξή του στην επιτυχημένη διοργάνωση του τουρνούα μπάσκετ που διεξήχθη στο ΔΑΚ Αγρινίου το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου. Παρ’ όλο που οι υποχρεώσεις του ως γενικού γραμματέα στο εξωτερικό δεν του επέτρεψαν να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του ΑΟΑ και να παρακολουθήσει από κοντά το τουρνουά που διοργάνωσε η ομάδα του Αγρινίου.

Αναλυτικά:
Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Ο. Αγρινίου ευχαριστούν θερμά τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστο Βασιλάκο για την προσφορά του και την υποστήριξή του στην επιτυχημένη διοργάνωση του τουρνούα μπάσκετ που διεξήχθη στο ΔΑΚ Αγρινίου το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου. Η ικανοποίηση των φετινών προσδοκιών, μας αποδεικνύει πόσο ψηλά βάζουμε τον πήχη, έχοντας «συνοδοιπόρους» ανθρώπους που μας ενισχύουν σε κάθε βήμα και μας δίνουν δύναμη σε κάθε προσπάθεια μας, αυτό αποτελεί για εμάς κίνητρο να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά. Ελπίζουμε στο μέλλον η παρουσία του συντοπίτη μας Γ.Γ Έρευνας και Τεχνολογίας, Δρ. Χρήστου Βασιλάκου, να παραμείνει εξίσου καθοριστική και σημαντική, με οποιοδήποτε τρόπο.

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας στο υπουργείο Παιδείας, Χρήστος Βασιλάκος, απέστειλε την κάτωθι επιστολή:
«Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη τιμητική πρόσκληση που μου κάνατε αλλά δυστυχώς προγραμματισμένες υποχρεώσεις εκπροσώπησης της χώρας μας στο εξωτερικό, δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ μαζί σας σε αυτή την ενδιαφέρουσα αθλητική διοργάνωση.
Δεσμεύομαι όμως, για μία συνάντηση στο άμεσο μέλλον ώστε να μιλήσουμε για τις προοπτικές τόσο των αθλητικών σωματείων όσο και του αθλητισμού γενικότερα στην Αιτωλοακαρνανία και ότι από τη θέση μου θα προσπαθήσω να συμβάλω στην ενίσχυση του αθλητικού ιδεώδους στο νομό μας.
Ο αθλητισμός όπως γνωρίζουμε ότι είναι το βασικό συστατικό ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας.
Ειδικά τα ερασιτεχνικά σωματεία αποτελούν τους πυρήνες άθλησης και πολιτισμού σε κάθε περιοχή γιατί μπορούν και προσφέρουν στους νέους, διεξόδους απασχόλησης και ευκαιρίες δημιουργικής εκτόνωσης.
Είναι ανάγκη λοιπόν, να παρακινήσουμε κάθε συμπολίτη μας, ανεξαρτήτου ηλικίας, προς τον αθλητισμό, τόσο γιατί η σωματική και η πνευματική υγεία ήταν και είναι πάντα αλληλένδετες μεταξύ τους, όπως το επιβεβαιώνει άλλωστε και η γνωστή ρήση «νους υγιής εν σώματι υγιεί» αλλά και γιατί ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει και υγιή διέξοδο για κάθε είδους κρίση.
Θα ήθελα να εκφράσω κλείνοντας, τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές της εκδήλωσης και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις ομάδες που παίρνουν μέρος σε αυτή. Είμαι βέβαιος πως πρεσβεύοντας το ευ αγωνίζεσθαι τα και την ευγενή άμιλλα, θα κερδίσει ο καλύτερος».