Χωρίς εφημερίες το Σαββατοκύριακο το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού

Ουσιαστικά κλειστό παρέμεινε το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Όπως καταγγέλλει ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιάννης Αναγνωστόπουλος το περασμένο Σαββατοκύριακο αιφνιδιαστικά το πρόγραμμα εφημεριών ανατράπηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου Γ. Κυριακόπουλο. Το Σάββατο δεν πραγματοποιήθηκε εφημερία, ενώ την Κυριακή εμφανίστηκε για κάποιες ώρες γιατρός που δεν υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας…

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιάννης Αναγνωστόπουλος μιλώντας στον “Αέρα Fm” κάνει λόγο για σχέδιο υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας και χαρακτηρίζει τον διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου Γ. Κυριακόπουλο επικίνδυνο. “Δεν μπορεί να μην εφημερεύει το Κέντρο Υγείας σε μια περιοχή με 40.000 κατοίκους” ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμη ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος καταγγέλλει πως το πρόγραμμα εφημεριών για το Σαββατοκύριακο ήταν παράνομο, αφού προβλέπονταν εφημερίες από αγροτικό γιατρό και όχι ειδικευμένο. “Aυτά τα πράγματα δεν γίνονται πουθενά, μόνο στο Αιτωλικό” είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πλέον το Κέντρο Υγείας Αιτωλικού αν και βρίσκεται σε μια περιοχή με υψηλή παραβατικότητα δεν έχει πλέον φύλαξη τη νύχτα. Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος για την όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί κάλεσε όλους τους βουλευτές του νομού να αντιδράσουν ζητώντας την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου Γ. Κυριακόπουλου.

Τέλος ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι το ζήτημα είναι κεντρικό και χρειάζονται προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. “Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται όλα με αριθμούς και να κάνεις συγχωνεύσεις κλινικών ο κ. Κυριακόπουλος με μια νοσηλεύτρια σε έναν ολόκληρο όροφο του νοσοκομείου” ανέφερε χαρακτηριστικά.