Μάχη με το χρόνο για την Ιόνια Οδό

14 μήνες απομένουν ως την ολοκλήρωση
Μάχη με το χρόνο δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι, σε δεκάδες εργοτάξια διασκορπισμένοι σε 5 υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους. Ο στόχος είναι ένας και γνωστός: σε 14 μήνες σύμφωνα με τις νέες συμβάσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί στην κυκλοφορία τα τμήματα:

1.Κόρινθος-Πάτρα (Ολυμπία Οδός)
2.Ξυνιάδα-Τρίκαλα (Ε65)
3.Αντίρριο-Ιωάννινα (Ιόνια Οδός)
4.Λεύκτρο-Σπάρτη (Αυτοκινητόδρομος Μορέας)
5.Μαλιακός-Κλειδί (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)

Η γέφυρα του Ευήνου
Η γέφυρα του Ευήνου

Όπως μαθαίνει το Ypodomes.com σε όλα τα εργοτάξια δίδεται μεγάλη σημασία στην έγκαιρη ολοκλήρωση άλλα σε τέτοιου βεληνεκούς έργα η καθυστέρηση παραμονεύει και αποτελεί το μεγάλο άγχος. Τα καθημερινά προβλήματα πολλά. Τα συνηθέστερα είναι οι γνωστοί ..ένοχοι: αρχαιολογικά και απαλλοτριώσεις (ιόνια οδός) δημιουργούν μικροπροβλήματα συνεχώς. Αντιδράσεις κατοίκων σε καθαιρέσεις γεφυρών (αυτοκ.αιγαίου), εύρεση δικτύων άγνωστων-μη καταγεγραμμένων (ολυμπία οδός) και πολλά-πολλά άλλα συνθέτους μία καθημερινή στα εργοτάξια.

Στην Ιόνια Οδό, συγκεντρώνονται ίσως οι περισσότερες πιθανότητες να δούμε το έργο να καθυστερεί, πράγμα που απευχόμαστε. Ήδη στη διάνοιξη της Κλόκοβας δεν έχουμε δει ούτε ένα μέτρο και το 2014 μας αποχαιρετά σε περίπου 2 μήνες και η πρόβλεψη για ολοκλήρωση το Φθινόπωρο του 2016 μοιάζει λίγο πρόχειρη. Το νότιο τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι την Κλόκοβα έχει κλειδώσει την ολοκλήρωση του και το έργο είναι εξαιρετικά προχωρημένο. Στο βόρειο αν και προχωρούν οι εργασίες είναι σαφώς λιγότερο ώριμο και εδώ ίσως δούμε κάποιες καθυστερήσεις.

πηγή : ypodomes.com