Μαρτίνες: «Πάμε για το 2/2»

Ο δημιουργός των 2 εκ των 3 γκολ του Παναιτωλικού μιλάει στο Gazzetta.gr για το 2/2 που πρέπει να γίνει στα επόμενα ματς, για την θέση που του αρέσει να παίζει, αλλά και το μέλλον του… Η ατυχία είναι αυτή που έχει φέρει τον Παναιτωλικό μετά από 7 αγωνιστικές, στην 16η θέση της βαθμολογίας… Αυτό τόνισε ο Νίκολας Μαρτίνες μιλώντας στο Gazzetta.gr για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, αλλά και την επιτακτική ανάγκη κατάκτησης 6 βαθμών στα επόμενα δύο ματς.

Στις πρώτες 7 αγωνιστικές ο Παναιτωλικός είχε δύσκολο πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην 16η θέση της βαθμολογίας. Θα βελτιωθούν τα πράγματα;
Σίγουρα θα βελτιωθούν. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, όπως κάνουμε όλοι στην ομάδα και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Αφετηρία είναι το παιχνίδι με τον Πανθρακικό, όπου πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε τους τρεις βαθμούς.

Τι έχει πάει… στραβά και μετά από 7 παιχνίδια, ο Παναιτωλικός έχει πετύχει μόλις 3 γκολ;
Αυτό που μας λείπει είναι η τύχη, καθώς λίγη παραπάνω να είχαμε, η βαθμολογική μας συγκομιδή θα ήταν μεγαλύτερη. Κόντρα στον Ατρόμητο για παράδειγμα χάσαμε μία μεγάλη ευκαιρία στο τέλος να πάρουμε τη νίκη. Με τον Εργοτέλη είχαμε δύο ευκαιρίες για να πάρουμε το τρίποντο, αλλά η μπάλα δεν πήγε στα δίχτυα.

Έπαιζε ρόλο όμως και το γεγονός οτι σε αυτά τα παιχνίδια, ο Παναιτωλικός έχει δύσκολους αντιπάλους.
Για αυτό σου λέω οτι είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια. Όταν κάνεις ευκαιρίες με τέτοιες ομάδες, όπως για παράδειγμα με τον Ατρόμητο στην έδρα του, πρέπει να τις κάνεις γκολ για να έχεις ένα κέρδος.

Τα επόμενα δύο ματς του Πρωταθλήματος είναι εντός έδρας, με τον Πανθρακικό και Ξάνθη. Πόσο σημαντικά είναι;
Πολύ σημαντικά. Τι να πούμε τώρα; Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη και στα δύο αυτά παιχνίδια. Οπωσδήποτε πρέπει να συγκεντρώσουμε 6 βαθμούς, προκειμένου να ανέβουμε πιο ψηλα στον βαθμολογικό πίνακα.

Είναι δηλαδή να μην γίνει η αρχή;
Ναι, κάπως έτσι… Αν πάρουμε τη νίκη με τον Πανθρακικό τότε όλοι θα παίζουν πιο ελεύθερα και νομίζω οτι μετά θα γίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Στην ομάδα είστε 3 Αργεντίνοι, 2 Βραζιλιάνοι, 1 Βολιβιανός και 1 Κολομβιανός. Φουλ του Λάτιν δηλαδή. Πόσο σας βοηθάει αυτό στο γήπεδο;
Σίγουρα είναι καλό για εμάς, αλλά δεν είμαστε μόνο οι Λάτιν που πρέπει να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Πρέπει να μάθουμε να μιλάμε και με τους Έλληνες παίκτες γιατί είμαστε ομάδα. Σίγουρα πάντως, τα παιδιά που ήρθαν τώρα, όπως ο Μορένο, τα βοηθάει αυτό…

Αν και δεν έχεις κλείσει χρόνο ακόμη στην ομάδα, έχεις μάθει κάποια ελληνικά…
Έπρεπε να μάθω για να μπορώ να συνεργάζομαι καλύτερα με τους συμπαίκτες μου.

Ποιες λέξη έμαθες πρώτα;
Το «πάμε» και το «γρήγορο τρέξιμο». Με τον προπονητή, το «γρήγορο τρέξιμο» είναι το πρώτο που μαθαίνεις…

Από τα 3 γκολ του Παναιτωλικού, τα 2 προέρχονται από δικές σου ασίστ και είναι από τον Μορένο. Συνεργάζεσαι καλύτερα μαζί του.
Ο Μορένο είναι ένας πολύ καλός και δυνατός παίκτης. Ωστόσο νομίζω οτι έτυχε. Κάποιες πάσες μπορεί να μπουν γκολ, κάποιες άλλες όμως όχι.

Το καλοκαίρι υπέγραψες νέο συμβόλαιο, αλλά ήδη το όνομά σου έχει κινήσει το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων της SuperLeague. Τι σκέφτεσαι για το μέλλον σου;
Σίγουρα είναι καλό να μιλάνε για εσένα μεγάλες ομάδες. Εγώ όμως νιώθω καλά εδώ. Η ομάδα με έχει βοηθήσει πολύ, η οικογένειά μου νιώθει μια χαρά και όλα πάνε καλά…. Βέβαια, αν υπογράψω σε κάποια άλλη ομάδα θα είναι σημαντικό για την καριέρα μου, αλλά εμένα το μυαλό μου είναι στον Παναιτωλικό. Να συνεχίσω δηλαδή να δουλεύω σκληρά για να πετύχει τους στόχους της η ομάδα.

Έχεις αγωνιστεί σε διάφορες θέσεις του κέντρου. Ποια προτιμάς;
Παίζω όπου θέλει ο προπονητής. Μου αρέσει περισσότερο όμως να παίζω ως 10άρι ή στην δεξιά πλευρά. Μπορώ όμως να αγωνιστώ και αριστερά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναιτωλικού;
Αυτό που θα ήθελα να τους πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για το πως με υποδέχθηκαν και για την υποστήριξη που μου προσφέρουν. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Η ζωή στο Αγρίνιο εκτός από το ποδόσφαιρο, πως είναι;
Έχει ηρεμία και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα και την οικογένειά μου.

πηγή : gazzetta.gr