Siemens και νοσοκομείο Αγρινίου…

Και εκεί που ξέραμε ότι η πορεία υλοποίησης της εξωδικαστικής συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, δυόμιση σχεδόν χρόνια μετά τη συμφωνία, ήταν μάλλον προβληματική, τελικά φαίνεται ότι κάτι… κινείται…

Πρόσφατα το νοσοκομείο Αγρινίου πήρε απόφαση (δείτε τη στη συνέχεια), σύμφωνα με τις οδηγίες της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και σε εκτέλεση αποφάσεων της Επιτροπής Εποπτείας για την συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Siemens, για τη διαγραφή των απαιτήσεων ύψους 22.207,31€ σχετικά με τιμολόγια των εταιρειών SΙΕΜΕΝ5 Α.Ε. & SΙΕΜΕΝ5 ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΥΕΓΙΑΣ ΑΒΕΕ.

Έτσι η κυβέρνηση μπορεί να είναι ευχαριστημένη και ας έχουν περάσει δυόμιση χρόνια από τη συμφωνία με τη SIEMENS, η οποία υποχρεούται να πληρώσει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων».

Και βέβαια τώρα πια το νοσοκομείο Αγρινίου σώθηκε…