Πλαστά πιστοποιητικά και στον δήμο Αγρινίου, αλλά και υποθέσεις με προϊστορία

Λαβράκια βγάζουν οι έλεγχοι -όσο πιέζεται και η κυβέρνηση για απολύσεις στο δημόσιο- των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης και περιπώσεις υπαλλήλων που διορίστηκαν στο δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά έρχονται στο φως. Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη πως εργαζόμενη σε παιδικό σταθμό του δήμου Μεσολογγίου διορίστηκε με πλαστό πτυχίο, οι αποκαλύψεις αγγίζουν και το δήμο Αγρινίου.

Συγκεκριμένα στο δήμο Αγρινίου ελέγχονται δυο περιπτώσεις υπαλλήλων, υπαλλήλου που παραποίησε το βαθμό του πτυχίου του αλλά και υπαλλήλου που έχει πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου. Οι περιπτώσεις αυτές επιβεβαιώνονται ως ελεγχόμενες και από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Ωστόσο η δεύτερη περίπτωση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς φαίνεται πως πρόκειται για μια υπόθεση με αρκετή προϊστορία. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος που φέρεται να έχει πλαστογραφήσει το απολυτήριο λυκείου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr, είχε προσληφθεί πριν το 2001 στον πρώην δήμο Θεστιέων και για την θέση που κατέλαβε το κατώτερο προσόν που απαιτούνταν ήταν απολυτήριο Γυμνασίου. Αργότερα ο ίδιος κατέθεσε και απολυτήριο Λυκείου, το οποίο αποκαλύφθηκε πως ήταν πλαστό κατά τη διαδικασία ελέγχου που έγινε επί δημαρχίας Τραπεζιώτη στον πρώην δήμο Θεστιέων. Η υπόθεση ακολούθησε τη δικαστική οδό, όμως (αν και αρχικά υπήρξε καταδικαστική απόφαση) ο συνδυασμός των αποφάσεων του Εφετείου και του Πειθαρχικού Συμβουλίου δικαίωσαν τον συγκεκριμένο υπάλληλο που επέστρεψε στο πόστο του. Εξάλλου υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις υπαλλήλων που μπόρεσαν με δικαστικές αποφάσεις να παραμείνουν.

scan0001Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση φαίνεται ότι παρά τη δικαστική απόφαση συνέχιζε να υπάρχει κάποιου είδους πρόβλημα… Και αυτό γιατί με βάση το έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα το ΑγρίνιοCulture.gr το τμήμα λογιστηρίου έχει προβάλλει εμπόδια/αντιρρήσεις για την μισθοδοσία του συγκεκριμένου υπαλλήλου. Υπάρχει λοιπόν το ερώτημα τι είναι αυτό που έκανε τη δημοτική αρχή και το λογιστήριο του δήμου να έχουν διαφορετικές απόψεις περί της μισθοδοσίας του υπάλληλου;  Στην περίπτωση δε που οι ελεγκτές επιβεβαιώσουν τις παρατυπίες στην συγκεκριμένη υπόθεση και κινηθούν εκ νέου οι προβλεπόμενες διαδικασίες θα δικαιολογήσουν την εντύπωση της γενικευμένης ατιμωρησίας που έχουν οι πολίτες και θα προκύψει το ερώτημα γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει ξεκαθαρίσει τόσα χρόνια…