Πρόγνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην Αιτωλοακαρνανία

Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, διαβιβάζει στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, το έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. σύμφωνα με το οποίο αναμένονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ – ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ – ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΙ ΑΝΕΜΟΙ) από σήμερα Τετάρτη 22-10-2014 έως και το Σάββατο 25-10-2014 και ζητά από τους δήμους, πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία προβλέπονται στις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και στον σχεδιασμό σας, για αντιμετώπιση προβλημάτων από αυτά.

Το έκτακτο δελτίο αναφέρει: Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες σήμερα Τετάρτη 22-10-2014 και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους (7 με 8 μποφόρ).

Πιο συγκεκριμένα:
1. αύριο Πέμπτη 23-10-2014 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:
α) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου καιανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πρόσκαιρη βαθμιαία εξασθένησηαπό το απόγευμα και από τα βόρεια.
β) τις πρωινές ώρες κατά τόπους στα νησιά του ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
2. μεθαύριο Παρασκευή 24-10-2014 βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.
3. το Σάββατο 25-10-2014 τα εντονα φαινομενα θα επηρεασουν τις ανατολικες και βορειες περιοχες με βαθμιαια εξασθενηση απο τις μεσημβρινες ωρες. σταδιακα και απο τα βορεια θα επικρατησουν βορειοι ανεμοι που στο αιγαίο η ένταση τους θα φτασει τοπικα τα 9 μποφορ. η θερμοκρασια θα σημειωσει αισθητη πτωση κυριως στα κεντρικα και βορεια.