Νικητής και μάλιστα εύκολα του EnduroMediterraneo για το 2014 ο Νώντας Λαμπρακόπουλος!

Νώντας ΛαμπρακόπουλοςΤο EnduroMediterraneo είναι ένα κύπελλο αγώνων ορεινής ποδηλασίας (ΜΤΒ). Κύριες απαιτούμενες ικανότητες των αθλητών είναι η τεχνική οδήγηση, η αρίστη φυσική κατάσταση και σίγουρα η απαραίτητη εμπειρία. Το πολύ ανερχόμενο διεθνώς άθλημα του Enduro ΜΤΒ έχει την ιδία φιλοσοφία με το μηχανοκίνητο άθλημα. Νικητής σε κάθε αγώνα αναδεικνύεται ο ποδηλάτης με τον καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα περάσματα των ειδικών διαδρομών.

Οι αγώνες περιλαμβάνουν όλα τα τερέν και προτείνονται ποδήλατα διπλής ανάρτησης. Για το 2014 λοιπόν, το EnduroMediterraneo ταξίδεψε σε τρεις μοναδικούς προορισμούς Ξάνθη, Δίρφυ και Πήλιο. Η αυλαία άνοιξε στη βόρεια Ελλάδα στην Ξάνθη, ο δεύτερος αγώνας έγινε στη «γενέτειρα» των αγώνων Enduro στο βουνό της Δίρφης στην Εύβοια, και η αυλαία έπεσε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 στο Πήλιο!

Μεγάλος πρωταγωνιστής της γενικής κατάταξης της σειράς, ο Αγρινιώτης Νώντας Λαμπρακόπουλος από το velocitybikes.gr, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερη προσήλωση στο στόχο του με 1η, 2η και 5η θέση αντίστοιχα. Με 470 βαθμούς συνολικά κατέκτησε την πρώτη θέση απέναντι σε άλλα δυνατά ονόματα του χώρου. Η συνταγή της επιτυχίας του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης είναι η καθημερινή προπόνηση σε πραγματικές συνθήκες βουνού και η χρήση σωστού εξοπλισμού! Σε όλο τον θεσμό του κυπέλλου οι αναρτήσεις της Γαλλικής εταιρίας BOS, με το Deville και Kirk έκαναν την διαφορά. Τα απαιτητικά τερέν των αγώνων enduro απαιτούν απόλυτο έλεγχο που οι αναρτήσεις BOS προσφέρουν 100% !