Εξοπλισμός από το παλιό νοσοκομείο στο Μεσολόγγι, αλλά όχι ο αξονικός

Την απόφαση να παραχωρήσει εξοπλισμό από το παλιό κτίριο του νοσοκομείου Αγρινίου στο νοσοκομείο Μεσολογγίου έλαβε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου Αγρινίου μετά από σχετικό αίτημα του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Για το σημαντικότερο όμως θέμα, αυτό του αξονικού τομογράφου από το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου, που παραμένει ανενεργός και θα πρέπει να μεταφερθεί στο Μεσολόγγι, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Πριν ένα περίπου μήνα όταν και έγινε η σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας με τους φορείς του Μεσολογγίου για τα προβλήματα του νοσοκομείου αποφασίστηκε η διάθεση πίστωσης 30.000€ στο νοσοκομείο Αγρινίου, για τη μεταφορά του αξονικού τομογράφου από το παλαιό νοσοκομείο Αγρινίου στο Μεσολόγγι. Ωστόσο ακόμη δεν είναι πλέον ξεκάθαρο αν στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν υπάρχει διαμορφωμένος χώρος ακτινοπροστασίας, χώρος δηλαδή με επένδυση από φύλλα μόλυβδου, για να υποδεχθεί τον αξονικό τομογράφο. Καθώς επίσης δεν είναι σαφές αν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό για να χειρισθεί τον αξονικό τομογράφο, κάτι που σημαίνει πως απαιτείται ένα εξάμηνο… για να γίνει σχετική επιμόρφωση του υπάρχοντος προσωπικού.

Μέχρι τότε το νοσοκομείο Μεσολογγίου θα μπορεί να απολαμβάνει από τον εξοπλισμό του παλιού νοσοκομείου στο Αγρίνιο μια βιβλιοθήκη, 30 στρώματα, επτά καρότσια νοσηλείας, δυο γραφεία, ένα καρότσι ασθενών, τρει πολυθρόνες (μια διθέσια), τρία καρότσια μεταφοράς φαγητού με 44 δίσκους, δυο πυροσβεστήρες, μια ντουλάπα και ένα τραπέζι. Υλικά που υποθέτουμε είναι εφικτό να τα λάβει πολύ πιο γρήγορα από τον αξονικό τομογράφο.