Επιστημονική Ημερίδα για τους φαρμακοποιούς στο Μεσολόγγι

Η Ελληνική Φαρμακευτική Εταιρεία (ΕΦΕ), σε συνεργασία με τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους όλης της χώρας πραγματοποιεί Επιμορφωτικές Επιστημονικές Ημερίδες Εκπαίδευσης Φαρμακοποιών.Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από την ανάγκη που εξέφρασαν οι φαρμακοποιοί της επαρχίας να έρθουν σε επαφή με τους Καθηγητές Φαρμακευτικής αλλά και την Βιομηχανία δεδομένου ότι δεν έχουν την δυνατότητα (οικονομική και χρόνου) να συμμετέχουν σε ανάλογα Συνέδρια — Ημερίδες που διοργανώνονται σε ΑΘήνα και Θεσσαλονίκη. Επομένως οι Ημερίδες αυτές αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για την Βιομηχανία να προωθήσει τα προϊόντα της και να εκπαιδεύσει τους φαρμακοποιούς της επαρχίας.

Ο Α’ κύκλος των ημερίδων αυτών έχει ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς. Ο Β’ κύκλος μόλις ξεκίνησε και ευελπιστούμε ότι Θα γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία! Το Σάββατο 1η Νοεμβρίου θα συναντηθούμε στο ξενοδοχείο Theoxenia στο Μεσολόγγι και ώρα 11:00 π.μ. Στην Ημερίδα Θα αναπτυχθούν επιστημονικά Θέματα που αφορούν στις πιο Κοινές Ανεπιθύμητες Ενέργειες και το ρόλο του Φαρμακοποιού σε αυτές και στα Συμπληρώματα Διατροφής – Νομοθετικό Πλαίσιο — Ασφάλεια στη Χρήση, καθώς επίσης και ενδιαφέρουσες διαλέξεις από Φαρμακευτικές Εταιρείες. Η συμβολή σας κρίνεται εξαιρετικά σημαντική ώστε να αναπτυχθεί γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος.

Πιστεύω ότι η συνάντηση μας, Θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην επιστημονική εξωστρέφεια του κλάδου, εφόσον οι γνώσεις για τα νέα θεραπευτικά και φαρμακευτικά προϊόντα Θα πρέπει να αποτελούν σημείο επιστημονικής αναφοράς με στόχο τη διεκδίκηση της επαγγελματικής μας επιβίωσης.

Με εκτίμηση Με εκτίμηση
Κωνσταντίνος Ν. Δεμέτζος Πέτρος Πετρόπουλος
Πρόεδρος Ε.Φ.Ε. Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας
Καθηγητής Τμήματος
Φαρμακευτικής Ε.Κ.Π.Α.