Μεσολόγγι : Στόχος η αποσύνδεση των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας [HDvideo]

“Μπαλωματική διασύνδεση” που μεταφέρει γιατρούς και ασθενείς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, δήθεν για να λειτουργούν σωστά τα νοσοκομεία, όμως στην πραγματικότητα υπολειτουργούν και τα δύο

Συζήτηση – ενημέρωση έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου αναφορικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν στην υπόθεση του αγώνα κατά της υποβάθμισης του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Δείτε στην webtv του myagrinio.gr στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος ενημέρωσε το σώμα πως οι πέντε προσλήψεις γιατρών που υπογράφησαν πριν ενάμιση μήνα περίπου, δεν προχώρησαν, αφού κανείς γιατρός δεν αποδέχθηκε τη θέση, γιατί επρόκειτο για θέσεις που είχαν βγεί από το 2009 και στο μεσοδιάστημα προφανώς οι γιατροί έχουν οργανώσει διαφορετικά τη επαγγελματική τους ζωή. Ακόμη ο δήμαρχος Μεσολογγίου ενημέρωσε για την μεταφορά του αξονικού τομογράφου στο Μεσολόγγι από το παλιό νοσοκομείο Αγρινίου, ωστόσο κάλεσε τον διοικητή να διευθετήσει όλες τις λεπτομέριες για να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ο Ν. Καραπάνος εντόπισε ακόμη στην ασυνεννοησία μεταξύ των δυο διοικητών τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις καρδιολογικές κλινικές και στις μονάδες τεχνητού νεφρού των δύο νοσοκομείων. Η πρότασή του ήταν να “μπει μπροστά” το δημοτικό συμβούλιο για να ασκηθεί η ανάλογη πίεση προς τους βουλευτές για να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στόχος η αποσύνδεση από το Αγρίνιο
Στη διάρκεια της συζήτησης εκείνο που τέθηκε ως επιτακτική ανάγκη να αποσυνδεθεί το νοσοκομείο Μεσολογγίου από το νοσοκομείο Αγρινίου. Έγινε λόγος για “μπαλωματική διασύνδεση” που μεταφέρει γιατρούς και ασθενείς από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, δήθεν για να λειτουργούν σωστά τα νοσοκομεία, όμως στην πραγματικότητα υπολειτουργούν και τα δύο. Όπως ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Π. Κατσούλης όταν ψηφίστηκε ο νόμος για τις διασυνδέσεις νοσοκομείων και κλινικών, λίγο αργότερα ο τότε υπουργός αποσυνέδεσε κάποια νοσοκομεία που ήταν διασυνδεδεμένα, επόμενως συμπέρανε πως πρόκειται για έναν εφικτό στόχο. Κάτι το οποίο βρήκε σύμφωνες και τις άλλες παράταξεις του δημοτικού συμβουλίου. Θα πρέπει να σημειωεθεί ότι στις 6 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στο ΣτΕ η προσφυγή του δικηγορικού συλλόγου και των άλλων φορέων της περιοχής κατά της διασύνδεσης του νοσοκομείου Μεσολογγίου με το νοσοκομείο Αγρινίου. Όπως μάλιστα ανέφερε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου της πόλης Γ. Ατσαλάκης, επειδή πρόκειται για κληροδότημα, το κληροδότημα “Χατζηκώστα” εν προκειμένω, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες η προσφυγή κατά της διασύνδεσης να γίνει δεκτή.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκε ο προβληματισμός για το κατά πόσο μπορούν να βοηθήσουν οι βουλευτές, αφού με τις ερωτήσεις στη βουλή δεν γίνεται τίποτα, ενώ διαπιστώθηκε ότι με τους κυβερνητικούς βουλευτές δεν μπορεί να υπάρξει πεδίο σύμπλευσης, αφού υπηρετούν στη βουλή την συγκεκριμένη πολιτική. Ακόμη τέθηκε και το ζήτημα των κινητοποίησεων με τον Π. Παπαδόπουλο να προτείνει το δημοτικό συμβούλιο να κινητοποίησει περαιτέρω τους φορείς και την κοινωνία και να διοργανωθεί μια μεγάλη κινητοποίηση με αποκλεισμό της εθνικής οδού και παράλληλο κλείσιμο όλων των δημόσιων υπηρεσιών στο Μεσολόγγι.