Οι Γιατροί του Μεσολογγίου καταγγέλλουν : «Και δεμένους θα σας φέρουμε να εφημερεύετε στο Αγρίνιο»

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου οι Γιατροί του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν πως τις μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού από το νοσοκομείο Μεσολογγίου σε αυτό του Αγρινίου και συγκεκριμένα μιλούν για απειλές από παράγοντες του Νοσοκομείου Αγρινίου που φέρονται να προειδοποίησαν το ιατρικό προσωπικό στο Μεσολόγγι πως «και δεμένους θα σας φέρουμε να εφημερεύετε στο Αγρίνιο»….

Αναλυτικά
«Και δεμένους θα σας φέρουμε να εφημερεύετε στο Αγρίνιο»
Όταν πρωτοεκστομίστηκε αυτό από παράγοντες του Νοσοκομείου Αγρινίου, πριν λίγο καιρό, για τους καρδιολόγους του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ακούστηκε σαν κακόγουστο αστείο, αήθης υπερβολή και θρασύτατη, αμετροεπής πρόκληση. Πού να φανταζόταν κανείς ότι το εννοούσαν κιόλας κυριολεκτικά οι άνθρωποι! Κι όμως οι πρακτικές τους ξεπερνούν και την πιο αχαλίνωτη φαντασία.

Δεν πρέπει να έχει ξανασυμβεί αυτό σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου, να διατάσσεται εκβιαστικά, υπό την απειλή εισαγγελέων και αστυνόμων, ο Διευθυντής μιάς ιστορικής, σοβαρής και υποδειγματικής καρδιολογικής κλινικής ενός Νοσοκομείου να εγκαταλείψει τη θέση του, τους ασθενείς του, το χώρο του όπου είναι βιωματικά δεμένος και ταγμένος κι όπου έχει καταθέσει την ψυχή και τη ζωή του βοηθώντας και σώζοντας ανθρώπους. Ήταν να το δούμε κι αυτό!

Δεν λογαριάζουν πλέον ούτε συναισθήματα, ούτε πόνο ψυχής ούτε τίποτα. Κανένας σεβασμός, καμία ευαισθησία. Σκληρή, απάνθρωπη, ανελέητη η πολιτική τους. Ο άξιος λειτουργός με το υψηλό αίσθημα ευθύνης, ο γιατρός με τη μεγάλη προσφορά, ο συνάδελφος Διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, κ. Παναγιώτης Ζαβιτσανάκης, διατάσσεται, τελευταίος μετά τους προηγηθέντες συνεργάτες του, να θυσιαστεί κι αυτός στο βωμό της εξιλέωσης και της αποποίησης ευθυνών των διοικούντων και αρμοδίων.

Κατέβαλαν οι τελευταίοι πράγματι υπερπροσπάθεια και βρήκαν τη λύση, ζητώντας συνεχώς θύματα από το Νοσοκομείο της πόλης της θυσίας. Την έχουν παρεξηγήσει πολύ την ιστορία του πράγματος. Διαλύουν την καρδιολογική κλινική , «καρδιά» του Νοσοκομείου, καταφέροντας ταυτόχρονα το μέγιστο δυνατό τριπλό πλήγμα: κατά του Νοσοκομείου, επιδεινώνοντας ραγδαία την ήδη τραγική κατάστασή του, κατά των γιατρών του και εναντίον του πληθυσμού της περιοχής! Κι αυτό το λένε «στήριξη» και «αναβάθμιση» του Νοσοκομείου! Ενδεχομένως και… «καλπάζουσα ανάπτυξη»! Πέρα από κάθε όριο λογικής, φαντασίας και αξιοπρέπειας. Οποία έλλειψη ντροπής και ενοχής! Πολιτικές της συμφοράς, αδίστακτες, εγκληματικές, επικίνδυνες. Συγκλονιστικής ανευθυνότητας. Κραυγαλέας ανικανότητας, απίστευτου κυνισμού και ωμότητας. Έχουν χάσει εντελώς τη «μπάλα». Κοιτάνε να γλιτώσουν τους εαυτούς τους και μόνο. Τι να πει κανείς πλέον γι΄αυτούς. Το μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι είναι λίγο.

Όσοι όμως σιωπαίνουν εκκωφαντικά ή σιγοψιθυρίζουν χαμηλόφωνα τώρα που θα όφειλαν πλέον να κραυγάζουν και να εξεγείρονται πια, τι θα κάνουν; Θα συνεχίσουν, άραγε, να παρακολουθούν τις εξελίξεις από το παρασκήνιο, μοιραίοι και άβουλοι, και να «συναγωνίζονται» στις αθλιότητες κατά του Νοσοκομείου και της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου;