Καταγράφονται μικροζημιές από το σεισμό στην Αμφιλοχία

Σε αιτήσεις καταγραφής ζημιών προέβησαν κάτοικοι από τον σεισμό στην περιοχή της Αμφιλοχίας
Η σεισμική δόνηση των 5,4 ριχτερ που καταγράφηκε στην περιοχή της Αμφιλοχίας τα ξημερώματα της 25ης Οκτωβρίου και που αναστάτωσε τους κατοίκους, δεν προκάλεσε ιδιαίτερες ζημιές σε κτήρια με εξαίρεση σκασίματα σε σοβάδες στα χωριά Λουτρό, Σπάρτο, Κεχρινιά, Βαρετάδα και Κάμπο Αμπελακίου, όπως μας ανέφερε ο Γ. Γραμματέας κ. Γ. Αλπός.

Όπως μας ενημέρωσε, αυτή είναι η εικόνα που υπάρχει σήμερα σύμφωνα με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από τους πολίτες των περιοχών αυτών και πρόσθεσε, ότι σήμερα βρίσκονται στην περιοχή μηχανικοί της περιφέρειας, οι οποίοι εξετάζουν το μέγεθος των ζημιών. Αν αυτή η αρχική αξιολόγηση – εκτίμηση των μηχανικών δείξει ότι οι ζημιές δεν είναι σημαντικές σταματούν εδώ, ενώ εάν υπάρξουν σημαντικές ζημιές θα συνεχιστεί ο έλεγχος και σε δεύτερο βαθμό. Επιπλέον, ζημιές παρατηρήθηκαν και στο σχολείο των Χαλκιοπούλων, όπου έγινε αποκόλληση της μεσοτοιχίας με το ταβάνι, η οποία όπως αποδείχτηκε δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Οι καταγραφές από τη Μηχανική Υπηρεσία του Δήμου, έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα, ώστε να γίνει καταγραφή των ζημιών σε οικίες, οι πιο πολλές από αυτές στον κάμπο Αμπελακίου, που κυρίως αφορούν ρωγμές σε σοβάδες. Στην ουσία τίποτα σοβαρό δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

πηγή : e-maistros.gr