Ούτε φάρμακα δεν μπορούν να γράψουν στο Μύτικα

Την επιστολή του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα αναφορικά με το γεγονός ότι το Κ.Υ. Μύτικα δεν επανδρώνεται με γιατρούς κοινοποιεί στον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ερωτόκριτος Γαλούνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι της περιοχής ουσιαστικά αδυνατούν πλέον λόγω έλλειψης γιατρών να συνταγογραφήσουν ακόμη και τα φάρμακά τους…

Αναλυτικά η επιστολή :

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό το Κ.Υ. Μύτικα αντιμετωπίζει πάρα πολλά προβλήματα στην λειτουργία του απόρροια του γεγονότος ότι δεν έχει γιατρούς.
Από τον περασμένο Αύγουστο το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο έντονο μιας και ο ένας εναπομείναν γιατρός, ο Δ/ντης του Κ.Υ. Μύτικα κ. Ιωάννης Χρόνης, μετακινήθηκε και αυτός στο Κ.Υ. Αστακού. Αυτήν την στιγμή τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα μιας και κάποιες ημέρες της εβδομάδας ο κ. Ιωάννης Χρόνης έρχεται τα πρωινά στο Κ.Υ. Μύτικα για εξέταση των περιστατικών που υπάρχουν και για την συνταγογράφηση των φαρμάκων.
Αυτό όμως δεν είναι λύση. Πρέπει άμεσα να πιέσουμε όλοι μας ώστε το Κ.Υ. Μύτικα να επανδρωθεί με γιατρούς, ώστε να λειτουργεί καθημερινά όλα τα πρωινά και να εκτελούνται κανονικά οι καθημερινές εφημερίες.
Σκέψεις για κατάργηση ή συγχώνευση του Κ.Υ. Μύτικα, δηλώνουμε απερίφραστα ότι ο λαός της περιοχής μας δεν θα επιτρέψει ποτέ. Μαθαίνουμε ότι καταργήσεις, συγχωνεύσεις, αναβαθμίσεις κ.λπ. των Κ.Υ., εάν γίνουν, θα γίνουν κατόπιν γνωμοδότησης των Δήμων και των Περιφερειών.
Θυμίζουμε ότι στον Μύτικα υφίσταται σύγχρονο κτίριο για την στέγαση του Κ.Υ. Μύτικα, το οποίο είναι και στο στάδιο της αποπεράτωσης. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα το οποίο δεν μπορούμε να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο στις διεκδικήσεις μας για ένα σύγχρονο Κ.Υ. στο Μύτικα που θα εξυπηρετεί όλη την Δ.Ε. Αλυζίας και τα νησιά μας Κάλαμο και Καστό.
Δικαιούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι πολλοί επισκέπτες του καλοκαιριού της Δ.Ε. Αλυζίας να απολαμβάνουν υπηρεσίες υγείας.Πως θα πάει μπροστά ο τόπος μας, πως θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη αν εκλείψει από την περιοχή μας το μείζον αγαθό της υγείας;

Κύριε Δήμαρχε
Περιμένουμε από εσάς να πράξετε όλες εκείνες τις ενέργειες, προς κάθε κατεύθυνση, ώστε να επανδρωθεί το Κ.Υ. Μύτικα το συντομότερο δυνατόν με γιατρούς.
Εμείς και ο λαός της Αλυζίας εάν δεν μπορέσετε μέσω των ενεργειών σας να πετύχετε το παραπάνω, αναμένουμε από εσάς να μπείτε μπροστά και εμείς και ο κόσμος από πίσω μαζί σας να κινητοποιηθούμε και να αγωνιστούμε προς όποια κατεύθυνση χρειάζεται ώστε να παλέψουμε για το Κ.Υ. Μύτικα.
Αναμένουμε τις ενέργειες σας και ευελπιστούμε σε συνεργασία μαζί σας σε ένα θέμα που μας ενώνει όλους.

Για το Δ.Σ.
Ευστάθιος Τσαμπιέρης, Πρόεδρος.
Αφροδίτη Χάνδρα, Αντιπρόεδρος.
Βασίλειος Σούλας, Γενικός Γραμματέας.
Κωνσταντίνος Τζάλας, Ειδικός Γραμματέας.
Δημήτριος Φάρρος, Ταμίας.