«M’ ενα ποδήλατο… πετάω» : Εγκαινιάστηκε η έκθεση στην Πινακοθήκη Μοσχανδρέου

ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Χ & Σ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Μ’ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ… ΠΕΤΑΩ»

Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014, παρουσία δεκάδων φιλότεχνων έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης «Μ’ ένα ποδήλατο… πετάω» στους φιλόξενους χώρους της Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χ & Σ Μοσχανδρέου Ι. Π. Μεσολογγίου στο νεοκλασικό της κτίριο που δεσπόζει στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνος. Την έκθεση εγκαινίασε ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Κώστας Καραγκούνης.Σε σύντομο χαιρετισμό του ο ιδρυτής της Πινακοθήκης κ. ΧΡΗΣΤΟΣ Π. ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση και αναφέρθηκε στο «μεγάλο πολιτιστικό ταξίδι του 2014» με τις ΕΠΤΑ παρακάτω εκδηλώσεις.

Τον Ιανουάριο με την παρουσίαση στο Ιδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη των 10 σημαντικών και μόνο συλλεκτικών βιβλίων τέχνης και της μεγαλειώδους έκθεσης «Γνωρίστε ΤΩΡΑ το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη» στο Μουσείο της Πόλεως Αθηνών που τον Φεβρουάριο ταξίδεψε στην Τρίπολη, τον δε Μάρτιο στο Μεσολόγγι παρουσιάσθηκε η δεύτερη διαδρομή «Το Μεσολόγγι και ο Λ. Βύρων» και τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα στην Γκαλερί Τεχνοχώρος.Μέχρι 20 Ιανουαρίου 2015 η Πινακοθήκη Ε. ΑΒΕΡΩΦ στο Μέτσοβο παρουσιάζει την έκθεση «Γνωρίστε τώρα το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη» και λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητάς της παρετάθη και για τον Ιανουάριο 2015. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Κώστας Καραγκούνης συνεχάρη και ευχαρίστησε τους κ.κ. Χρήστο και Σοφία Μοσχανδρέου που επί 18 χρόνια προβάλλουν την Αιτωλοακαρνανία, το Μεσολόγγι εντός και εκτός Ελλάδος και προσφέρουν τόσο σημαντικό πολιτιστικό έργο με ΙΔΙΕΣ μόνο δυνάμεις και σημείωσε ότι θα στηρίζει πάντα την προσπάθειά τους.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των 22 παρακάτω καλλιτεχνών: Αντώνης Αθανασίου , Γκάγκικ Αλτουνιάν, Ρένα Ανούση-Ηλία, Κωνσταντίνος Βαλαής, Νέλλη Γιαχανατζή, Ράνια Γριμάλδη-Κορομηλά, Νίκος Δεσεκόπουλος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Γιάννης Καψιδάκης, Γιάννης Κολιός, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Δήμητρα Κουμαντάκη, Μαρία Κτιστοπούλου, Λιάνα Μελισσαράτου, Βασιλική Νάκου-Καψιδάκη, Σύνη Παπαγιάννη , Θεόδωρος Παπαγιάννης, Μιμή (Δήμητρα) Πετροπούλου-Δημητράκη, Τάσος Ράλλης, Βαρβάρα Σταϊνχάουερ-Παπαστεφανάκη και ο Δημήτρης Τσιρογιάννης.

Διάρκεια έκθεσης 8 έως 30 Νοεμβρίου 2014
Ώρες Λειτουργίας ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ 11:00 – 13:00
Οργανωμένες επισκέψεις κατόπιν επικοινωνίας: τηλ. 26310 51016