Απανωτά “χτυπήματα” στο νοσοκομείο

Ως γνωστόν κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Αγρινίου το τελευταίο διάστημα δεν έχει επιλυθεί. Το μεγάλο ζητούμενο είναι πως θα βγούν και αν βγούν οι εφημερίες στην καρδιολογική κλινική από τη νέα εβδομάδα και μέχρι τέλος του μήνα. Επίσης ζητούμενο είναι πλέον και η κατάσταση στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, αφού και εκεί υπάρχουν κενά μιας και έχουν απομείνει τρεις γιατροί, ωστόσο εξετάζεται η λύση της μείωσης των κλινών και της περικοπής των εξωτερικών ιατρείων.

Θέμα όμως πλέον προκύπτει και με βιοχημικό του νοσοκομείου που ζήτησε και κατάφερε να μεταφερθεί στις κεντρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture.gr αυτό έγινε γιατί αν και είχε τα περισσότερα τυπικά προσόντα (μεταπτυχιακό, διδακτορικό) στο συγκεκριμένο τμήμα του νοσοκομείου, δεν ήταν ούτε καν ο επιστημονικός υπεύθυνος του τμήματος… Αναζήτησε λοιπόν αξιοκρατία σε άλλες πολιτείες… Πλέον μπαίνει ένα μεγάλο ερωτηματικό και στο βιοχημικό τμήμα του νοσοκομείο καθώς για μια βιοχημικό λήγει σε πέντε μήνες η σύμβασή της.

Πάντως με την αποχώρηση αυτή τους τελευταίους μήνες στα νοσοκομεία της περιοχής φτάνουμε στις επτά αποχωρήσεις για διάφορους λόγους. Πέντε καρδιολόγοι, μία παιδίατρος και πλέον ένας βιοχημικός. Σίγουρα πρόκειται για αξιοπρόσεχτο αρνητικό ρεκόρ…