Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου για το νοσοκομείο : Προειδοποιούμε για τα χειρότερα !

“Δεν θα συναινέσουμε στην κοροϊδία”
Με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου προειδοποιεί για την κατάσταση στο νοσοκομείο Αγρινίου και καλεί τους φορείς της περιοχής σε συντονισμό των προσπαθειών.

Αναλυτικά :
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου, μετά την συγκρότησή του σε σώμα στο πρώτο Δ.Σ. ασχολήθηκε εκτενώς με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Αγρινίου.
Δυστυχώς τα προβλήματα αντί να μειώνονται αυξάνονται, γι αυτό και ο Ι.Σ. Αγρινίου απέστειλε έγγραφο στους αρμόδιους Φορείς ζητώντας άμεσες λύσεις. Όπως συνομολογείται από όλους το Νοσοκομείο της πόλης μας από λειτουργικής άποψης βρίσκεται στα όριά του. Ο μειωμένος προϋπολογισμός κατά 10% του 2014 η αύξηση των ανελαστικών δαπανών (ΔΕΚΟ, καθαριότητα, πετρέλαιο)λόγω πολλαπλασιασμού του μεγέθους του καινούργιου Νοσοκομείου, η αποχώρηση τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια 130 ατόμων (προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό κ.λ.π.) χωρίς καμιά αναπλήρωση, οι πρόσφατες παραιτήσεις γιατρών με ειδικότητες πρώτης γραμμής( Καρδιολόγοι, Παιδίατροι) οι αναμενόμενες παραιτήσεις κι άλλων γιατρών που δεν αντέχουν άλλο τον εργασιακό φόρτο και την έλλειψη απαραίτητων υλικών, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην επιδείνωση της ήδη κακής κατάστασης του Νοσοκομείου.

Είναι ίσως η πρώτη φορά πού όλοι οι Σύλλογοι, ο Δήμαρχος, οι Φορείς, οι Βουλευτές του Νομού, ο Μητροπολίτης διαμαρτύρονται και προειδοποιούν !Όμως σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία κωφεύει.
Προειδοποιούμε για τα χειρότερα!!!
Δεν θα συναινέσουμε στην κοροϊδία!!!
Καλούμε του Πολίτες, τους Συλλόγους, τους Φορείς το Δήμο, την εκκλησία του ΠΑΝΤΕΣ να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε όλοι οι κάτοικοι της περιοχής μας να έχουν ισότιμη, έγκαιρη και δωρεάν πρόσβαση σε ένα Νοσοκομείο που θα παρέχει ποιοτικές και πλήρεις υπηρεσίες Υγείας.Καλούμε του Διοικούντες να αναλογιστούν την κρισιμότητα των περιστάσεων και από ανέξοδες υποσχέσεις να περάσουν σε πράξεις άμεσα και γρήγορα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Α.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Π.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗΣ