Δένδιας στο Αγρίνιο : Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με την πίκρα του λαού [pics]

Με ομιλητή τον υπουργό Eθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια πραγματοποιήθηκε απόψε στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ για τα 40χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ώρα περίπου καθυστέρηση καθώς υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα πράγμα, που αποδείχθηκε γρήγορα φάρσα, αλλά χρειάστηκε αρκετός χρόνος ώστε να ελεγχθεί το κτίριο από την αστυνομία και τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο.

Ο υπ. Άμυνας Ν. Δένδιας ξεκίνησε την ομιλία του δείχνοντας το κείμενο της ομιλίας που του είχε ετοιμάσει το γραφείο του, ωστόσο όπως είπε θέλησε να μιλήσει από καρδιάς και να βάλει στην μπάντα την έτοιμη ομιλία. Ο Ν. Δένδιας τόνισε πως η ΝΔ στον απολογισμό των 40 χρόνων της έχει να επιδείξει κυρίως προσφορά στον τόπο, όπως η αποκατάσταση της Δημοκρατίας, η εισδοχή της χώρας στην ΕΟΚ, τη διατήρηση της χώρας στο ΝΑΤΟ “σε πείσμα του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1980”. Ωστόσο ο Ν. Δένδιας δήλωσε πως δεν είναι ευτυχής που η ΝΔ συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ, όμως, όπως ανέφερε, ο Αντ. Σαμάρας δεν είχε άλλη επιλογή το 2012 από το να προτάξει το εθνικό συμφέρον. Στο σημείο μάλιστα αυτό μίλησε για ηθικό μεγαλείο της παράταξης και των στελεχών της να συγκυβερνήσει “με ένα κόμμα που αδίκησε τη ΝΔ και τα στελέχη της, να συγκυβερνήσει αφήνοντας πίσω πικρίες και προσβολές”. Παραδέχθηκε βέβαια ότι έχουν γίνει λάθη, αλλά υπογράμμισε πως η χώρα το 2012 ήταν στο απόλυτο μηδέν, λίγο πριν την έξοδο από την Ευρωζώνη και την Ε.Ε και πως σήμερα όλα αυτά έχουν περάσει και “κοιτώντας πίσω βλέπει κανείς πως έχουν γίνει άθλοι”.

Ακόμη ο Υπ. Άμυνας αναφέρθηκε στις ιδεολογικές μάχες που πρέπει να πετύχει και που πέτυχε η φιλελεύθερη παράταξη. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα περιπτώσεις από τα υπουργεία που θήτευσε, μιλώντας για την ιδεολογική μάχη σε σχέση με την δημόσια τάξη. “Η δημόσια τάξη αποκαταστάθηκε, γιατί ο κόσμος πίστεψε στο στόχο του “νόμος και τάξη”. Αυτή την ιδεολογική μάχη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ κερδίθηκε” είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι παίζει με την πίκρα ενός λαού που πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια. Ανέφερε ως παραδείγματα μερικές από τις δεσμεύσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι κοστολόγησε τη “σεισάχθεια” με ένα δις. την ώρα που τα “κόκκινα δάνεια” είναι 75 δις. “Ο Τσίπρας έγραψε στο τεφτέρι του ότι με ένα δις. μπορεί να λύσει ένα πρόβλημα 75 δις. Ούτε ο Χριστός όταν μοίρασε το ψωμί και τα ψάρια, δεν ήξερε αν θα μπορέσει να 75πλασιάσει αυτό που είχε στα χέρια του” είπε με νόημα….

Νωρίτερα την εκδήλωση χαιρέτισαν οι βουλευτές του κόμματος στην Αιτωλοακαρνανία Σαλμάς και Καραγκούνης, οι δήμαρχοι Αγρινίου, Μεσολογγίου και Θέρμου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας Κ. Σύρρος, ο πρόεδρος την τοπικής Αγρινίου Φ. Τσόλκας. Στην εκδήλωση βρέθηκαν πολλά τοπικά στελέχη, πολιτευτές, στελέχη της αυτοδιοίκησης. Ωστόσο αν συγκριθεί με την πρόσφατη επίσκεψη Λαφαζάνη στο Αγρινίο, η εκδήλωση την ΝΔ στερούνταν εμφανώς παλμού και ενθουσιασμού.