Η Περιφέρεια ήθελε να συζητήσει για την Υγεία, αλλά μόνο για τα Καλάβρυτα

Προκλητική στάση της παράταξης Κατσιφάρα
Συνεδριάζει απόψε στην Πάτρα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, όμως η συνεδρίαση επεφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη για όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που βλέπουν τις υπηρεσίες Υγείας να υποβαθμίζονται συνεχώς, τα νοσοκομεία να λειτουργούν σε καθεστώς λειτουργικής κατάρρευσης με κλειστές κλινικές και πολλά από τα Κέντρα Υγείας να υπάρχουν μόνο στα χαρτιά.

Η δυσάρεστη έκπληξη έρχεται από την στάση της περιφερειακής αρχής, γιατί στην αποψινή συνεδρίαση η παράταξη Κατσιφάρα δέχθηκε ως εκτός ημερήσιας διάταξης και με τη μορφή του κατεπείγοντος το θέμα που έφερε ο περιφερειακός της σύμβουλος από την Αχαΐα Θεόδωρος Νασιώτης σχετικά με τα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων. Φυσικά και θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα του Κέντρου Υγείας Καλαβρύτων, αφού πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόβλημα, σε αυτό εξάλλου συμφώνησε και η αντιπολίτευση, όμως οι περισσότεροι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (παράταξεις Κατσανιώτη, Χατζηλάμπρου) που για να φέρουν ένα θέμα ως εκτός ημερήσιας διάταξης χρειάζονται τα δυο τρίτα των μελών του σώματος, αντέδρασαν στο κατεπείγον του θέματος, λέγοντας ότι σχεδόν όλες οι νοσηλευτικές μονάδες της περιφέρειας αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα και πως θα πρέπει να συζητηθεί το θέμα της Υγείας συνολικά.

Για τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας η Περιφέρεια δεν έχει ακούσει τίποτα;;;

Όσοι περιφερειακοί σύμβουλοι της Αιτωλοακαρνανίας (από την αντιπολίτευση) ήταν παρόντες στη συνεδρίαση αντέδρασαν έντονα λέγοντας εν ολίγοις ότι τους τελευταίους μήνες τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό με αποτέλεσμα κλινικές να μένουν πολλές μέρες του μήνα κλειστές, τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής έχουν πάρει θέση στο θέμα, όμως η περιφερειακή αρχή δεν έφερε το θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο σύμβουλος της παράταξης Κατσανιώτη, Νεκτάριος Φαρμάκης, μάλιστα διερωτήθηκε γιατί η περιφερειακή αρχή δείχνει αυτή την τουλάχιστον περίεργη σπουδή για το Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων και τι είναι αυτό που κάνει το θέμα των Καλαβρύτων κατεπείγον. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι η περιοχή των Καλαβρύτων αυτή την εποχή λόγω του χιονοδρομικού κέντρου θα δεχθεί μεγάλο αριθμό επισκεπτών και το εκεί Κέντρο Υγείας θα πρέπει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες. “Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι υπάρχει πρόβλημα και στα Καλάβρυτα, αλλά γιατί δεν συζητήσαμε το καλοκαίρι το ανάλογο προβλήμα με το Κέντρο Υγείας στον Μύτικα;” αντέτεινε ο Νεκτάριος Φαρμάκης. “Είναι τουλάχιστον περίεργη η σπουδή για την συγκεκριμένη περίπτωση, του Κ.Υ Καλαβρύτων, ενώ για τα νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας διαπιστώνουμε την εκκωφαντική σιωπή της Περιφέρειας” είπε ο Νεκτ. Φαρμάκης, ζητώντας να συζητηθεί συνολικά το θέμα της Υγείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ανάλογη στάση κράτησαν και άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι, με τις αντιδράσεις των περισσότερων να είναι οργισμένες για την στάση της παράταξης Κατσιφάρα.

Τελικά μάλλον το όλο θέμα “γύρισε μπούμερανγκ” για την περιφερειακή αρχή που δεσμεύθηκε πως στο επόμενο θα συζητηθεί το θέμα της Υγείας συνολικά για όλη την Περιφέρεια.