Αύριο η πρεμιέρα του «Μάνα…Μητέρα…Μαμά…» από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου [pics]

Αύριο κάνει πρεμιέρα στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το έργο «Μάνα…Μητέρα…Μαμά…» του Γιώργου Διαλεγμένου σε σκηνοθεσία της Νανά Νικολάου. Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Δάμπασης, Κώστας Κάππας, Άννα Κουρή, Μαρία Κωνσταντάρου, Υρώ Λούπη.

Δείτε εδώ περισσότερα για το πρόγραμμα των παραστάσεων και τα εισητήρια

Λίγα λόγια για το έργο:
Ένα από τα καλύτερα έργα του νεοελληνικού θεάτρου. Το έργο εξελίσσεται την περίοδο της μεταπολίτευσης, όπου το φαινόμενο της αντιπαροχής αλλάζει το τοπίο της Αθήνας, ρυθμίζοντας εκ νέου τις σχέσεις των ανθρώπων στην αθηναϊκή κοινωνία. Μια ηλικιωμένη μητέρα, παρά τις δυνατές αντιστάσεις της, πείθεται τελικά από το γιο της και δίνει το σπίτι της αντιπαροχή. Με αυτή την κρίσιμη απόφαση της, παρόλο που η ίδια νιώθει να μετατρέπεται σε φορτίο, σε βάρος για τους οικείους της, παραδίνει τη σκυτάλη στην επόμενη γενιά.

Η κωμωδία του παραλογισμού της αγάπης που έχουν να υποστούν οι γιοι, οι νύφες, οι κόρες και οι γαμπροί, στην ελληνική οικογένεια, ζωντανεύουν σε όλο τους το μεγαλείο. Με γλώσσα αληθινή. Με σχέσεις που καθηλώνουν. Με πρόσωπα αναγνωρίσιμα όσο οι πιο δικοί μας άνθρωποι. Με γέλιο πηγαίο και πικρό. Με αλήθεια για όσα κουβαλάμε στο κύτταρό μας.Ο συγγραφέας με τρόπο συνταρακτικό, με γλώσσα καίρια και οικεία αλλά όχι γραφική, κατορθώνει να περιγράψει τις οικογενειακές συγκρούσεις μεταβαίνοντας από το τραγικό στο κωμικό εκπλήσσοντας μας συγκινητικά. Το «Μάνα, μητέρα, μαμά» παραμένει ένα έργο διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Πρωταγωνιστούν: (αλφαβητικά) Γιώργος Δάμπασης, Κώστας Κάππας, Άννα Κουρή, Μαρία Κωνσταντάρου, Υρώ Λούπη
Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Σκηνικός Χώρος: Βασίλης Ραμμόπουλος – Νίκος Βελτσίστας
Μουσική Επιμέλεια : Πάνος Μαμασούλας
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδάκης