Μεσολόγγι : Στόχος η ανάδειξη των αξιοθέατων της περιοχής με σύγχρονο ηλεκτρονικό τρόπο

Να αναδείξει τα αξιοθέτα της περιοχής με σύγχρονο ηλεκτρονικό τρόπο θέλει ο δήμος Μεσολογγίου και στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε προ προγραμματική συμφωνία με την εταιρία παροχής υπηρεσιών UrboTour.Σύντομα στο δημοτικό συμβούλιο θα παρουσιαστεί συγκεκριμένη πρόταση για το πως θα υλοποιηθεί το όλο εγχείρημα πάντα σε συνεργασία με τους αντίστοιχους ενδιαφερόμενους φορείς-εθελοντικές ομάδες που θα κληθούν να συμμετέχουν ως μέλη σε Επιτροπή προώθησης της τουριστικής προβολής του τόπου και της ανάδειξης των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων.

Με τη χρήση των υπηρεσιών της Urbo Tour, παρέχεται η δυνατότητα στο Δήμο Μεσολογγίου να προβάλει και να αναδείξει τα αξιοθέατα της περιοχής, να διαφημιστούν οι τοπικές επιχειρήσεις και τα τοπικά προϊόντα μας, γενικά τα στοιχεία που θα θέλαμε να γνωρίσει ο τουρίστας – επισκέπτης μέσα από μία καινοτόμα εφαρμογή ψηφιακής απεικόνισης όλων των παραπάνω εκθεμάτων που θα δίνουν άμεσα ενημέρωση για την ταυτότητα του εκθέματος ή της τοποθεσίας ή του προϊόντος.

Παρέχεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ η ηλεκτρονική εφαρμογή και οι ηλεκτρονικές πληροφορίες στην αντίστοιχη ηλεκτρονική σελίδα. Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση σε κάθε ενδιαφερόμενο σημείο αντίστοιχης πινακίδας, την κατασκευή της οποίας αναλαμβάνει είτε ο Δήμος από μόνος του είτε η συγκεκριμένη εταιρία έναντι κόστους 30€/πινακίδα. Η πινακίδα θα έχει ψηφιακό αποτύπωμα που θα διαβάζεται από αντίστοιχες συσκευές android, iphone και smartphones δίνοντας έτσι συγκεκριμένη και αναλυτική περιγραφή του εκθέματος. Όλα τα παραπάνω θα συγκεραστούν σ’ ένα γενικότερο πλάνο ανάδειξης και προώθησης των αξιοθέατων του Δήμου μας αλλά και των τοπικών κοινοτήτων μέσω της ανάδειξης των δικών τους εκθεμάτων.