Τράπεζα κατέσχεσε το επίδομα τρίτεκνου στο Αγρίνιο

Τι κι αν υπάρχει νόμος που λέει ότι δεν επιτρέπεται η κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτό μηνιαίως είναι μικρότερο των 1.500 ευρώ. Άνεργος δανειολήπτης στο Αγρίνιο είδε την τράπεζα για δεύτερη φορά να του κατάσχει το οικογενειακό του επίδομα του τριτέκνου των 735 ευρώ από το λογαριασμό του, για υπολειπόμενο χρέος 1.300,00 ευρώ περίπου.

Ο εν λόγω δανειολήπτης είδε για πρώτη φορά πριν λίγους μήνες την τράπεζα να του κατάσχει το επίδομα “βασισμένη σε πάγια εντολή του”. Τότε ο άνεργος τρίτεκνος είχε προβεί σε άρση της πάγιας εντολής του και παρ’όλο που υπάρχει νόμος για το ακατάσχετο μέχρι αυτού του ύψους των επιδομάτων, η τράπεζα προέβει ξανά εντελώς παράνομα στην κατάσχεση. Kαι μπορεί στη συγκεκριμένη περίπτωση η τράπεζα να υπόσχεται ότι θα επιστρέψει τα χρήματα, όμως το κακό έχει γίνει από τη στιγμή που η ενέργεια της τράπεζας ήταν παράνομη…

Το όλο θέμα φέρνει στην δημοσιότητα ανακοίνωση του Ινστιτούτου Καταναλωτών που καταγγέλλει τη συγκεκριμένη πρακτική των τραπεζών. Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρει : “Αυτή είναι η ονομαζόμενη ως ευαισθησία, τραπεζική αναλγησία για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των πολιτών πελατών τους.Όταν όλοι, ξένοι και ντόπιοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πάσχουν για την ανάπτυξη της οικονομίας, τι εννοούν, θα θέλαμε να μην μένουν σε ζητωκραυγές και πυροτεχνήματα, να μας πουν αν οι αγωνίες τους αυτές, έχουν στόχο την ανθρώπινη ευτυχία, η είναι απλά στενός κύκλος – αυτοσκοπός.
Δεν είδαμε κανένα τραπεζίτη να αυτοκτονήσει. Δεν είδαμε κανένα τραπεζίτη από πλούσιος να γίνει φτωχός. Είδαμε και βλέπουμε, οικονομικές δυστυχίες ατόμων και επιχειρήσεων, κλειστά και ενοικιάζεται παντού και οι αυτοκτονίες καθημερινά να ανταγωνίζονται τα εγκλήματα κατά της ζωής, με κομμένα μέλη πεταμένα στη θάλασσα προχτές.
Η Μερκέλ και ο Σόιμπλε, για αυτά, διατυπώνουν σήμερα, την ικανοποίηση ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει πάρα πολύ στη σωστή κατεύθυνση”.