Ζητούν παρέμβαση του Εισαγγελέα για την αναδιαρρύθμιση της Εθνικής Οδού

φωτό από την κινητοποίηση στην Εθνική Οδό στις αρχές του φθινοπώρου
φωτό από την κινητοποίηση στην Εθνική Οδό στις αρχές του φθινοπώρου

Eπανέρχονται οι επιχειρηματίες της Εθνικής Οδού έξω από το Αγρίνιο διαμαρτυρόμενοι για την ανακατασκευή του δρόμου από την Ερμίτσα μέχρι την είσοδο του Αγρινίου.

Επιχειρηματίες αλλά και κάτοικοι της περιοχής εδώ και καιρό έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους για τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται το έργο της αναδιαρρύθμισης της Εθνικής Οδού, που κατά τη γνώμη τους με τα στηθαία που προβλέπει εκατέρωθεν του δρόμου δυσκολεύει την πρόσβαση στα καταστήματά τους αλλά και αυξάνει την επικινδυνότητα του δρόμου. Μάλιστα οι επαγγελματίες της περιοχής στις αρχές του φθινοπώρου είχαν προχωρήσει σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, ενώ πρόσφατα απέστειλαν εξώδικο στην αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Το επόμενό τους βήμα, από την στιγμή που το ΥΠΟΜΕΔΙ φαίνεται ότι αδιαφορεί για την κατάσταση, έγινε σήμερα το πρωί όταν και πέρασαν το κατώφλι του Εισαγγελέα Αγρινίου για να του εκθέσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να του ζητήσουν να παρέμβει. Σημειωτέον ότι στις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών συμμετέχουν το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου, το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και το Σωματείο Ραδιοταξί Αγρινίου. Πλέον τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί σχετικό υπόμνημα προς την Εισαγγελία και θα αναμένονται τυχόν ενέργειες του Εισαγγελέα. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες υπάρχει επανεκκίνηση των έργων που είχαν σταματήσει στην περιοχή, χωρίς όμως να φαίνεται ότι κάτι έχει αλλάξει στον αρχικό σχεδιασμό.