Νέες δομές σχεδιάζει η ΚΟΙ.ΠΑ του δήμου Αγρινίου

Δύο νέοι παιδικοί σταθμοί και τρία ΚΔΑΠ
Eγκρίθηκε από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο προϋπολογισμός της ΚΟΙ.ΠΑ του δήμου Αγρινίου και το πρόγραμμα δράσης του νομικού προσώπου για το 2015.

Σε αυτό περιλαμβάνονται δύο νέοι παιδικοί σταθμοί και τρία ΚΔΑΠ στον σχεδιασμό του δήμου Αγρινίου καθώς επίσης η δημιουργία ενός πρότυπου πανελλαδικά ΚΔΑΠμεΑ για ηλικίες 2,5 εως 6 ετών, η μεταστέγαση του ΚΔΑΠμεΑ και η ενισχυσή του με αυτοκίνητο ειδικών προδιαγραφών μεταφοράς παιδιών με αμαξίδιο. Σχετικά με τη δημιουργία δύο νέων παιδικών σταθμών θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτή αφορά σε περιφερειακές δημοτικές ενότητες και συγκεκριμένα στην περιοχή Μακρυνείας και του Στράτου.

Στη διάρκεια της συζήτησης του θέματος θίχτηκε και το ζήτημα του ταμείου της ΚΟΙ.ΠΑ, με αφορμή τους διαξιφισμούς επί του θέματος ανάμεσα σε Παπαναστασίου και Μοσχολιό στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος της ΚΟΙ.ΠΑ Β. Καρακώστας ανέφερε ότι το ταμειακό υπόλοιπο στις 31/8 ύψους 1,6 εκατομμυρίων έχει ήδη μεταβληθεί και πλεόν είναι 897.000 ευρώ, ενώ στο ταμειακό υπόλοιπο υπάρχουν και χρήματα από το ΕΣΠΑ που εχουν προεισπραχθεί για το 2015. Τέλος σχολιάζοντας τον σχεδιασμό της ΚΟΙ.ΠΑ και τις νέες δομές που πρόκειται να γίνουν μίλησε για προϋπολογισμό με ίχνη ανάπτυξης.