Παπαρήγα από το Αγρίνιο: Μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια ακόμη “ανάσα” για την αστική τάξη [video pics]

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου “Άνεσις” μίλησε το πρωί της Κυριακή η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Αιτωλοακαρνανία.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο βουλευτής Νίκος Μωραίτης που κάλεσε το λαό της περιοχής με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα να συμβάλει με τη ψήφο του στην ύπαρξη μιας ισχυρής εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης. Στην ομιλία της, η Α. Παπαρήγα σημείωσε πως από τις κάλπες της επόμενης Κυριακής το ΚΚΕ πρέπει να αναδειχθεί σε μια ανερχόμενη δύναμη, αντίβαρο στην υποχώρηση και τη μείωση των απαιτήσεων, στυλοβάτης της πάλης των εργαζομένων για την ανάκτηση των απωλειών τους. «Αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα την επόμενη μέρα των εκλογών, είναι ισχυρή αντιπολίτευση. Και ισχυρή αντιπολίτευση είναι μόνο μία κομουνιστική αντιπολίτευση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Α. Παπαρήγα εξαπέλυσε από το Αγρίνιο δρυμεία επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι παρά μια ακόμη “ανάσα” για την αστική τάξη. Απέκλεισε φυσικά κάθε δυνατότητα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέκλεισε και την περίπτωση το ΚΚΕ να παρέχει ανοχή στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τέτοιο θα εγκλώβιζε το ΚΚΕ και ακύρωνε κάθε διεκδίκηση για το λαϊκό κίνημα. “Θα μας πουνε πως είναι δυνατόν να δίνετε ανοχή και να οργανώνετε κινητοποιίησεις και απεργίες, η ανοχή σημαίνει αναστολή της δράσης σε επίπεδο κινητοποίησεων και διεκδικήσεων” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Αλέκα Παπαρήγα ο συσχετισμός δυνάμεων δεν έχει άλλαξει, γιατί όπως εξήγησε το ζήτημα δεν είναι να πέσει στην κάλπη το “κατά” των κομμάτων που κυβερνούν, αλλά αυτό το “κατά” να αφορά τις κεντρικές πολιτικές των κομμάτων και κυρίως των πολιτικών του ευρωμονόδρομου.