“Το παιχνίδι της μίμησης” στον “Άνεσις”

Ο Δημοτικός Κινηματογράφος Αγρινίου «Άνεσις» από την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015 θα προβάλει την ταινία :” Το παιχνίδι της μίμησης” ΏΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : 7.30 & 9.30 μ.μ

Υποψήφιο για 8 οσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου (Μπένεντικ Κάμπερμπατς), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Κίρα Νάιτλι),Καλύτερου Προσαρμοσμένου Σεναρίου,Καλύτερης Μουσικής (Αλεξάντρ Ντεπλά),Καλύτερης Παραγωγής και Καλύτερου Μοντάζ)

Μανιακός με τις αποκρυπτογραφήσεις και σφόδρα αντικοινωνικός, ο μαθηματικός Άλαν Τιούρινγκ έσπασε τους κωδικούς της γερμανικής κρυπτογραφικής συσκευής Enigma και επιτάχυνε το τέλος του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Το «Παιχνίδι της Μίμησης» προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τον άνθρωπο-αίνιγμα και στέλνει τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στα όσκαρ με μαθηματική ακρίβεια.Το «Παιχνίδι της Μίμησης» είναι η καινούρια ταινία του Νορβηγού Μόρτεν Τίλντουμ μετά το στιβαρό και υποβλητικό «Κυνηγοί Κεφαλών» του 2011.

Ο Άλαν Τιούρινγκ μπορεί να φαντάζει σαν μία αυστηρή μαθηματική διατύπωση, μα «Το Παιχνίδι της Μίμησης» προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει συναισθηματικά και ισοδύναμα τον άνθρωπο που κατάφερε να κάνει μία μηχανή να σκεφτεί και να αποκαταστήσει τη φήμη του «πατέρα της επιστήμης των υπολογιστών» και της τεχνητής νοημοσύνης. Και να σκεφτεί κανείς πως τόση ώρα μιλάμε για έναν εκκεντρικό, άθεο, ομοφυλόφιλο. Κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου οι νίκες των Συμμάχων δε σημειώθηκαν μόνο σε ανοιχτά πεδία με άρματα και βαρύ πυροβολικό, αλλά και σε κλειστούς χώρους όπως οι αίθουσες συσκέψεων και τα γραφεία Στρατηγικών Υπηρεσιών.

Σκηνοθεσία : Μόρτεν Τίλντουμ
Πρωταγωνιστούν : Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Κίρα Νάιτλι, Μάθιου Γκουντ, Τσαρλς Ντανς, Μαρκ Στρονγκ, Άλεν Λιτς, Ρόρι Κινίαρ

ΏΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ : 7.30 & 9.30 μ.μ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 26410-44345