Κουρουμπλής και Στρατούλης, πιθανοί Αιτωλοακαρνάνες υπουργοί

Άνθρωπος «κλειδί» δίπλα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κ. Παναγιώτης Νικολούδης.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να εισπραχθούν όσο το δυνατόν συντομότερα τα μεγάλα ποσά των φοροφυγάδων και όσων βρίσκονται στη λίστα Νικολούδη και στη λίστα Λαγκάρντ.Την ίδια ώρα, πολλά είναι τα ονόματα που ακούγονται για υπουργικές θέσεις στην νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο οι επικρατέστεροι ανά υπουργείο έχουν ως εξής:Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής θα είναι ο κ. Γιάννης Δραγασάκης. Στο υπουργείο Οικονομικών και υπέυθυνος διαπράγματευσης αναμένεται να τοποθετηθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης. Υπεύθυνος για τα έσοδα στο ίδιο υπουργείο θα είναι από ότι φαίνεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο πρώτο υπερυπουργείο, αυτό της Ανάπτυξης, το οποίο αναμένεται να συμπεριλαμβάνει το Τουρισμού και το Ναυτιλίας, θα αναλάβει ο Γιάννης Σταθάκης. Στο Υγείας πιθανόν να πάρει το τιμόνι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, και ο κ. Ξανθός.Στο δεύτερο υπερυπουργείο, εκείνο του Εσωτερικών, το οποίο ενδέχεται να μετονομαστεί σε Προεδρίας, θα περιλαμβάνονται τα χαρτοφυλάκια της Διοικητικής Μεταρρύθμισης, της Μετανάστευσης και της Δημόσιας Τάξης. Το όνομα του Πάνου Σκουρλέτη ακούγεται έντονα για το υπερυπουργείο. Σε αυτά τα υπουργεία θα υπάρχουν και γενικές γραμματείες τις οποίες λένε ότι θα αναλάβουν πρόσωπα όπως ο Γιάννης Πανούσης και ο Δημήτρης Τσουκαλάς. Στο μετανάστευσης πιθανόν να τοποθετηθεί η δικηγόρος Αναστασία Χριστοδουλοπούλου.

Έντονα ακούγεται μάλιστα ότι μπορεί ο Τσίπρας να κάνει πρόταση για υπουργείο σε στελέχη της ΔΗΜΑΡ και στον Φώτη Κουβέλη. Εκτός απρόοπτου, ο Πάνος Καμμένος από τους ΑΝΕΛ, αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου αρμοδιότητες θα έχει και η Νάντια Βαλαβάνη. Κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ πιθανόν να γίνουν υφυπουργοί.Για το Εξωτερικών προαλείφεται ο κ. Κοτζιάς και ο Νίκος Χουντής για τα ευρωπαικά θέματα, ενώ για το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται ο Δημήτρης Στρατούλης και η Ράνια Αντωνοπούλου. Για το Δικαιοσύνης είναι σχεδόν βέβαιο το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και στο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Βασίλης Αποστόλου. Στο νευραγιλκό υπουργείο της Παιδείας, ακούγεται ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς και η Θεανώ Φωτίου.

Στο Επικρατείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Νίκος Παππάς ο οποίος ίσως αναλάβει χρέη και κυβερνητικού εκπροσώπου. Για πρόεδρος της Βουλής ετοιμάζεται είτε ο Θ. Δρίτσας είτε ο Νίκος Βούτσης. Ο πρώτος ακούγεται και για το Ναυτιλίας.

πηγή : newpost.gr