Απολογισμό από τους διοικητές όλων των νοσοκομείων ζήτησε ο Κουρουμπλής

Απολογιστικά στοιχεία αλλά και… παραιτήσεις ζητεί από τις διοικήσεις φορέων και μονάδων της Υγείας η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οπως ανέφερε χθες ο νέος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του χαρτοφυλακίου, απέστειλε αίτημα προς τις διοικήσεις νοσοκομείων και άλλων φορέων της Υγείας με το οποίο ζητεί απολογισμό έργου και καταγραφή των αναγκών τους.

Σε ερώτηση για το εάν θα ζητήσει και παραιτήσεις, η απάντηση του κ. Κουρουμπλή ήταν: «Πολλές». Η δήλωση αυτή θέλοντας και μη θυμίζει σε όλους τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας τη δήλωση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκου, περί ανεπάρκειας των διοικητών των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου Γ. Βλάχο και Γ. Κυριακόπουλο αντίστοιχα. Είναι πραγματικά απορίας άξιο τι θα καταγράψουν ως ανάγκες οι διοικητές των δυο νοσοκομείων, αλλά και τι θα επικαλεστούν εν είδει απολογισμού τους.

Σε κάθε περίπτωση αργά ή γρήγορα θα πρέπει να περιμένουμε από τη νέα κυβέρνηση να προχωρήσει στην αντικατάσταση των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας υπό την έννοια ότι αυτές αποτελούσαν πάντοτε λίγο – πολύ κομματικές θέσεις.