Ψήφισμα κατά Παπαναστασίου στο Μεσολόγγι [HDvideo + pics]

Απειλούν με αμφισβήτισή του στην προεδρία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας
Ψήφισμα καταδίκης των δηλώσεων του Γιώργου Παπαναστασίου σε βάρος του Μεσολογγίου ενέκρινε ομόφωνα απόψε το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου, μετά από πρόταση του δημάρχου Ν. Καραπάνου. Με το ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου καλεί τον Γ. Παπαναστασίου να ανακαλέσει τις δηλώσεις του με δημόσια δήλωση, καλεί επίσης το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου αλλά και το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος να καταδικάσουν τις δηλώσεις Παπαναστασίου. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι τόσο ο δήμαρχος Νίκος Καραπάνος όσο και ο αντιδήμαρχος Ντ. Γιαννόπουλος απείλησαν με τις αναφορές τους ευθέως τον Γ. Παπαναστασίου με το άρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Γ. Παπαναστασίου στην προεδρία της ΠΕΔ.

Δείτε αναλυτικά στην webtv του myagrinio.gr βίντεο από τη συνεδρίαση

δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου 2Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος δήλωσε απογοητευμένος για τη δήλωση του Γ. Παπαναστασίου, ενώ έξέφρασε τη θλίψη του για μερικούς “δήθεν Μεσολογγίτες που δεν έσπευσαν να καταδικάσουν τη δήλωση Παπαναστασίου”. “Άλλοτε το δελτίθο τύπου πάει σύννεφο…” είπε με νόημα. “Τον συγκεκριμένο πρώην φίλο και συνεργάτη τον στήριξα στις πρόσφατες εκλογές της ΠΕΔ, όταν μου ζητήθηκε να αποσύρω την υποψηφιότητά μου για την προεδρία και να αποδεχθώ την εκλογή μου ως Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ. Μετά από αυτή τη στήριξη, δεν περίμενα ο Παπαναστασίου να φερθεί έτσι και να προσβάλλει την ιστορία και τη μνήμη αυτή της πόλης” ήταν η αναφορά του Ν. Καραπάνου στη συνέχεια για τον Γ. Παπαναστασίου.

“Ήταν κατάπτυστες, ατυχείς και απαράδεκτες” είπε ο Ν. Μουρκούσης για τις δηλώσεις Παπαναστασίου. “Θεωρώ ότι είναι ήπιος άνθρωπος και αγαπούσε αν δεν αγαπά ακόμη το Μεσολόγγι” είπε χαρακτηριστικά θυμίζοντας ότι ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή του στην επέκταση του σχεδίου πόλης του Μεσολογγίου. Συμφώνησε με το ψήφισμα και τόνισε ότι ο θεσμικός ρόλος του Γ.Παπαναστασίου στην ΠΕΔ επιβάλλει την ανασκευή των δηλώσεών του.

Αιχμηρός ο Π. Κατσούλης, έκανε λόγο για ανιστόρητες δηλώσεις από τη μεριά Παπαναστασίου. “Δεν πίστευα αυτά που διάβαζα, οι δηλώσεις έχουν ένα φοβερά προσβλητικό περιεχόμενο” είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την απορία πως δεν ανασκεύασε ακόμη τις δηλώσεις ή τουλάχιστον δεν επιχείρησε να κλείσει το θέμα με δήλωση ότι παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά του. Ο Π. Κατσούλης εκτίμησε ότι η αίτια των δηλώσεων Παπαναστασίου δεν ήταν το πρόγραμμα για την συνδρομή στους απόρους και το ποιος θα ήταν επικεφαλής (“είναι δικαίωμά μας να πάμε με όποιον θέλουμε” είπε). Εκτίμησε ακόμη ότι ίσως η στόχευση του Γ. Παπαναστασίου συνδέεται με τον θεσμικό του ρόλο στην ΠΕΔ και τις πιθανές αλλαγές στον “Καλλικράτη” και το χωροταξικό, όπως εξαγγέλθηκαν από την νέα κυβέρνηση, όπου ο δήμαρχος Αγρινίου θα κληθεί να διαβουλευθεί ως πρόεδρος της ΠΕΔ με τους δήμους για το χωροταξικό. Σε σχέση με τα όσα έγραψε ο ίδιος στην ανακοίνωσή του περί DNA και πολιτισμού ο Π. Κατσούλης ανέφερε ότι δεν παίρνει πίσω τίποτα από όσα έγραψε. Τέλος πρότεινε ότι αν ο Γ. Παπαναστασίου επιμείνει στις δηλώσεις του οι εκπρόσωποι του δήμου Μεσολογγίου πρέπει να άρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του για την προεδρία της ΠΕΔ.

Από την μεριά του ο Π. Παπαδόπουλος είπε ότι οι χαρακτηρισμοί δεν συνεισφέρουν στην συνεργασία των δυο πόλεων. Στάθηκε στην αντιπαλότητα των δυο δημοτικών αρχών για την υλοποίηση του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας σε απόρους, ωστόσο εκτίμησε και την ευθύνη των τοπικών φορέων και της πόλης. “Έτσι δεν θα πάμε μπροστά” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη σε όσους στο Μεσολόγγι “έβαλαν από την πόρτα” και επιβράβευσαν δίκην σωτήρων όσους οδήγησαν την πόλη εκεί που την οδήγησαν με καταστρεπτικά αποτελέσματα στα θέματα του ΤΕΙ, του Νοσοκομείου και άλλων. Ο Γ. Τέγας εκτίμησε ότι αυτές ήταν προσωπικές απόψεις του Γ.Παπαναστασίου και δεν εκφράζουν την άποψη των φορέων και των πολιτών του Αγρινίου. Και στάθηκε στο γεγονός ότι το Μεσολόγγι πρέπει να συνεχίσει να έχει συμμαχίες με το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς του Αγρινίου.