Τα συν και τα πλην της διακοπής στον Παναιτωλικό

φωτό: paravatos.eu

Η διακοπή του πρωταθλήματος για μια εβδομάδα σαφέστατα και δεν ικανοποίησε κανέναν στο στρατόπεδο του Παναιτωλικού. Αντίθετα μάλιστα, οι Αγρινιώτες θεωρούν ότι με την αναστολή της Super League, όλες οι ομάδες και ειδικά η δικιά τους πηγαίνει πάρα πολύ πίσω αγωνιστικά. Παρόλα αυτά – έστω και η προσωρινή διακοπή- μπορεί να ωφελήσει τον Παναιτωλικό και σε κάποια πράγματα. Το Joinsports καταγράφει…

Του Χρήστου Λεμονιά

Με την πραγματικότητα πρέπει να συμβιβαστούν στην ομάδα του Παναιτωλικού, καθώς για μια εβδομάδα το πρωτάθλημα αναστέλλεται και κανένας δεν γνωρίζει για πόσο ακόμα μπορεί να τραβήξει το συγκεκριμένο θέμα.Τα «καναρίνια» είναι από τις λίγες ομάδες στο πρωτάθλημα που δεν φταίνε με όλα αυτά τα τραγελαφικά και «αστεία» που συμβαίνουν στους κύκλους του ποδοσφαίρου μας, ωστόσο είναι υποχρεωμένα να δεχτούν την κατάσταση ως έχει. Ο Παναιτωλικός έχει αποδείξει πλειστάκις, πως τα φαινόμενα βίας τα «συντρίβει» με κάθε τρόπο και οποιοδήποτε τίμημα, όμως σε αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι μόνος του.

φωτο : paravatos.eu
φωτο : paravatos.eu
Η διακοπή σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ωφελήσει μια ομάδα αγωνιστικά, αλλά μπορεί και να την καταρρακώσει. Στην ομάδα επ΄ ουδενί δεν ήθελαν το «πάγωμα» των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ωστόσο η συγκεκριμένη δοκιμασία μπορεί να τους βγει σε καλό και ο Παναιτωλικός να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρέωσεων.

Ξεκούραση, άδειασμα ψυχολογικό
Η ομάδα του Μάκη Χάβου στα τελευταία ματς πέταγε… κυριολεκτικά φωτιές στα παιχνίδια. Ο Παναιτωλικός είχε φτάσει στο πικ… της απόδοσης του, δείχνοντας το πόσο καλοκουρδισμένη… μηχανή είναι. Ωστόσο επειδή και οι ποδοσφαιριστές άνθρωποι είναι και όχι ρομπότ, η αναστολή της Super League, ίσως να κάνει καλό σε πολλούς βασικούς παίκτες που έχουν τραβήξει το κουπί, προσφέροντας λίγες ανάσες και ξεκούραση. Ίσως είναι ένα συν στα λίγα, της συγκεκριμένης απόφασης που πάρθηκε από τον κ. Κοντονή.

Επιστρέφουν πιο δυνατοί οι τραυματίες
Στα θετικά της διακοπής, μπορεί να συμπεριληφθεί και η επιστροφή κάποιων ποδοσφαιριστών που προέρχονται από τραυματισμό και ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα το τελευταίο διάστημα. Οι Λάζαρ, Φωτάκης, Μορένο και Ράφελ δεν είναι ακόμα 100% έτοιμοι και αυτό φαίνεται από τις θεραπείες και το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθούν. Η διακοπή θα ωφελήσει αρκετά τις ενοχλήσεις που έχουν και θα μπορέσουν να επιστρέψουν 100% έτοιμοι στις επάλξεις της ομάδας. Συν το γεγονός ότι και ο Βιγιαφάνες που θα μείνει εκτός για δύο μήνες, θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις που παρουσιάστηκαν και πολύ σύντομα, ίσως και πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος να προλάβει κάποια παιχνίδια.

Χαλάει (;) ο ρυθμός
Φυσικά εκτός από κάποια θετικά που υπάρχουν, ακόμα περισσότερα είναι τα αρνητικά της διακοπής. Ένα από αυτά που μπορεί να στοιχήσουν στον Παναιτωλικό, είναι η ομάδα να χάσει ξαφνικά τον αγωνιστικό της ρυθμό. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και αυτή η ραστώνη που θα παρατηρηθεί, μπορεί να βγάλει έξω από τα νερά την ομάδα, που είχε μια αγωνιστική ροή.

Ξεκούραστα οι αντίπαλοι
Ακόμα ένα μείον για τον Παναιτωλικό, είναι ότι οι αντίπαλοι ακολουθούν το πρόγραμμα της Νίκης Βόλου, κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες θα είναι κατά κάποιο τρόπο ξεκούραστες αφού, οι Βολιώτες έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

πηγή : joinsports.gr