Κέντρο Κοινωνικής Μεριμνάς και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας : Ευχαριστήρια επιστολή για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις

Ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, με τη στήριξη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Δήμου, των συλλόγων γυναικών του Δήμου, μαθητών, φορέων, συλλόγων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και εθελοντών. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις πόλεις που διοργάνωσαν και στήριξαν με πάθος και κέφι τις αποκριάτικες εκδηλώσεις.
Βασικός στόχος και σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η αναβίωση τοπικών εθίμων.
Πραγματοποιήθηκαν αποκριάτικες εκδηλώσεις με κέφι, ενθουσιασμό και με μεγάλη συμμετοχή στο Θύρρειο στο Μοναστηράκι, στην Κατούνα, στην Πάλαιρο (αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία ο Βλάχικος γάμος) και στην Βόνιτσα πραγματοποιήθηκε το Δρώμενο της Καθαράς Δευτέρας ο «Γληγοράκης – Αχυρένιος».

Ευχαριστούμε:
Όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ( Βόνιτσας, Παλαίρου, Κατούνας, Μοναστηρακίου, Θυρρείου) που συμμετείχαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις και στα δρώμενα του Βλάχικου Γάμου και του Γληγοράκη – Αχυρένιου.
Όλους τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που στήριξαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και τα τοπικά δρώμενα. Κυρίως τους συλλόγους που συμμετείχαν ενεργά και με αποκριάτικα άρματα και γκρουπ.
Όλους τους Συλλόγους Γυναικών που βοήθησαν στις εκδηλώσεις, και ιδιαίτερα τον σύλλογο Γυναικών Βόνιτσας που με άρμα συμμετείχε στον Γληγοράκη.
Τις γυναίκες της Παλαίρου που έφτιαξαν παραδοσιακά γλυκά
Τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Κατούνας, Μοναστηρακίου, Θυρρείου. Τον Πρόεδρο και το συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο ( ιδιαίτερα στον Χρήστο Χασακή που βοήθησε προσωπικά στην αποστολή πραγμάτων σε όλες τις πόλεις που έκαναν εκδηλώσεις και για την πολύτιμη του βοήθεια στην διεξαγωγή του Γληγοράκη – Αχυρένιου ) της Δημοτικής Ενότητας Βόνιτσας
Τους δημοτικούς συμβούλους και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που στήριξαν τα αποκριάτικα καρναβάλια και τα τοπικά δρώμενα.
Για την ανεκτίμητη προσφορά και συμμετοχή, τους δημότες της Βόνιτσας, της Κατούνας, της Παλαίρου, του Μοναστηρακίου και του Θυρρείου, που βοήθησαν για την διεξαγωγή και την αρτιότητα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και συμμετείχαν με μεγάλη διάθεση και ενθουσιασμό.
Τους κτηνοτρόφους της περιοχής Παλαίρου και όσους από την ευρύτερη περιοχή πρόσφεραν δωρεάν προβατίνες για το γλέντι του Βλάχικου Γάμου.
Το σύλλογο Παλιαμπέλων «Ο ΜΥΛΟΣ»
Το Μοναστηράκι για την συμμετοχή του στο Γληγοράκη.
Το σύλλογο Εν Αθήναις Βονιτσάνων που πρώτη φόρα πήρε μέρος στο δρώμενο του Γληγοράκη-Αχυρένιου.
Σε όλους όσους συνέχισαν την παράδοση και συμμετείχαν στο άρμα του Γληγόρη
Σε όλους όσους πήραν μέρος στον Γληγοράκη ( Δημότες της Βόνιτσας και όλου του Δήμου)
Σε όσους συμμετείχαν στην αναπαράσταση του Βλάχικου Γάμου στην Πάλαιρο ( νύφη, γαμπρός, κουμπάρος κ.α.)
Τον παρουσιαστή του δρώμενου τον ραδιοπαραγωγό Παναγιώτη Κουνάκη από τον PRISMA 9.51 , που συμμετείχε αφιλοκερδώς στην εκδήλωση
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εκφωνητή του «επικήδειου του Γληγοράκη » τον αγέρωχο Δημήτρη Φερεντίνο ( Βόμβα ) που για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε με μεγάλο πάθος και θέληση στην εκδήλωση.
Επίσης ευχαριστούμε τις βρεφονηπιαγωγούς του Παιδικού Σταθμού Βόνιτσας ( Νεκταρία Λάμπρη, Ευτυχία Κρητικού ) που βοήθησαν για να ετοιμαστούν όλα όσα χρειάζονταν για την διεξαγωγή των αποκριάτικων εκδηλώσεων και δρώμενων.
Τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου για τη δημιουργία της εορταστικής ατμόσφαιρας.
Στόχος είναι τα δρώμενα να προσελκύσουν αρκετούς επισκέπτες στον Δήμο μας.
Στόχος είναι η δημιουργία δρώμενου και στην Κατούνα.
Ανταποκριθήκαμε σε όσες πόλεις και χωριά μας ζήτησαν να διοργανώσουν αποκριάτικες εκδηλώσεις και κούλουμα και δεν στερήσαμε δωρεάν αποκριάτικη στολή από κανένα παιδί του δήμου μας.
Καλή Σαρακοστή σε όλους
Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας