Ξεκινά η μάχη κατά της αφισορύπανσης στο Αγρίνιο

Δεν θέλουμε να φτάσουμε στα πρόστιμα, θέλουμε να έχουμε μια καλή συνεργασία με όλους, όμως θα είμαστε αυστηροί, γιατί η καθαριότητα είναι το πρώτο που πρέπει να έχει μια πόλη. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αγρινίου Ανδρέας Καλαμπαλίκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαμπαλίκης τα συνεργεία του δήμου έχουν αρχίσει να βγάζουν αφίσες και αγγελτήρια από γραφεία κηδειών από σημεία που αυτό δεν επιτρέπεται. Ο δήμος Αγρινίου έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς και μετά από συνεννόηση με τους επαγγελματίες της εστίασης και τον Εμπορικό Σύλλογο προχώρησε στην τοποθέτηση ειδικών stand και ταμπλό στις στάσεις λεωφορείων και σε 34 επιλεγμένα σημεία της πόλης. Στις θέσεις αυτές θα μπαίνουν αφίσες και ανακοινώσεις. Τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν ταμλό στην περιοχή του Αγρινίου είναι τα εξής: Άγιος Κωνσταντίνος, Πλατεία Χαντζοπούλου, Οδός Μακρή, Οδός Ηρώων Πολυτεχνείου, Οδός Τερτσέτη, Οδός Ι.Σταϊκου, Οδός Δ.Σταϊκου, Πλατεία Δημάδη, Ερυθραία, Χαρ. Τρικούπη, Εργατικές Σταδίου, Δοκίμι, Δυο Ρέματα, Πάρκο, Καμαρούλα, Περιοχή Τρένου, Γιαννούζι. Σχετικά με τα πρόστιμα, όπως εξήγησε ο κ. Καλαμπαλίκης, είναι τα αποφασισμένα από προηγούμενα δημοτικά συμβούλια και θα ισχύσουν χωρίς εξαιρέσεις. Σημειωτέον ότι η εφαρμογή του μέτρου αφορά όλους τους χώρους, σε όποιον και αν ανήκουν, όπως πχ σε κολώνες της ΔΕΗ, σε υποδομές του ΟΤΕ, σε διάφορα κτίρια κλπ

«Στόχος μας είναι μια πιο όμορφη πόλη, δηλαδή μια καθαρή πόλη, χωρίς την κάθε μορφής ρύπανση στους κοινόχρηστους χώρους και τους τοίχους», ανέφερε ο Αν. Καλαμπαλίκης.