Έρχεται νέα εργολαβία σκούπα για Άκτιο – Αμβρακία

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι των εξελίξεων στα έργα του δρόμου Άκτιο-Αμβρακία, γνωστού ως Αμβρακία Οδός. Όπως ενημέρωσε το ypodomes.com πηγή από το Υπουργείο Υποδομών, τα έργα μετά από διευθέτηση του θέματος κάποιων πληρωμών των εργαζομένων παίρνει πάλι μπρος.Η σχεδόν ανά δίμηνο παύση εργασιών λόγω προβλημάτων δεν εκπλήσσει πλέον καθώς είναι ένα φαινόμενο που στο συγκεκριμένο έργο υφίσταται από το 2012.

Η μεγάλη είδηση όμως έρχεται από άλλο μέτωπο. Οι 4 εργολαβίες θα τελειώσουν όπως έχουν τους επόμενους 12 μήνες και ότι υπόλοιπο μείνει θα δημοπρατηθεί με νέα έργολαβία-σκούπα. Αυτή η εργολαβία θα περιλαμβάνει ότι έχει μείνει υπόλοιπο από τις παρούσες εργολαβίες ολοκληρώνοντας τη μετατροπή του δρόμου σε κλειστό αυτοκινητόδρομο 2 κατευθύνσεων.

ΤΙ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ
Από το σύνολο των 48χλμ αυτό που αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016 είναι οι εργολαβίες 3 και 4, δηλαδή το τμήμα που έχει ονομαστεί ως “παράκαμψη Αμφιλοχίας” και έχει χαρακτηριστεί ως το πλέον κρίσιμο για το έργο.Επίσης θα δοθεί “μάχη” για να δοθούν στην κυκλοφορία 9-10χλμ από την 1η εργολαβία που ξεκινά από το Άκτιο. Για τα υπόλοιπα τμήμα που είναι περίπου 15-16χλμ δεν προβλέπεται πάντα σύμφωνα με την πηγή ολοκλήρωση των εργασιών.

Με αυτά τα δεδομένα το καλό νέο είναι πως σε 1 έτος περίπου θα υπάρχουν κάποια τμήματα, τα πιο κρίσιμα, στην κυκλοφορία, όμως το κακό νέο είναι πως η πλήρης λειτουργία του αυτοκινητόδρομους παραπέμπεται οριστικά για το 2018.Αυτό γιατί θα πρέπει να συνταχθούν εκ νέου τεύχη δημοπράτησης, να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις, να δημοπρατηθεί, να ανατεθεί και να κατασκευαστεί. Όλες οι παραπάνω διαδικασίες για εκείνους που γνωρίζουν από “τεχνικούς χρόνους” απαιτούν τουλάχιστον 3 χρόνια. Κάτοικοι της περιοχής που επικοινώνησαν με το ypodomes.com σημείωσαν πως μέχρι και εχθές δεν υπήρχε κάποια δραστηριότητα στα εργοτάξια.

πηγή : ypodomes.com