Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην τουριστική έκθεση F.RE.E 2015 στο Μόναχο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διεθνή τουριστική έκθεση F.RE.E 2015 στο Μόναχο, η οποία διεξήχθη από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για μια έκθεση με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα σε μια πόλη από την οποία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την περιοχή μας, καθώς υπάρχει αεροπορική σύνδεση με το αεροδρόμιο του Αράξου και οι επισκέπτες αναζητούσαν πληροφορίες για να σχεδιάσουν μεμονωμένα τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τον απολογισμό της διοργανώτριας εταιρείας, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 118.000 καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης.

Η διοργάνωση της συμμετοχής πραγματοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Π.Δ.Ε. η οποία και υλοποιεί το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στην έκθεση εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας παραβρέθηκαν τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας η κα. Σπηλιοπούλου Ιωάννα και ο κ. Τζαμαλούκας Κωνσταντίνος, καθώς και εκπρόσωποι κατασκευαστικής εταιρείας ο κ. Μανωλόπουλος Μάρκος και η κα Ανυφαντή Άννα. Το περίπτερο επισκέφθηκαν και από την Ένωση Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας, ο κ. Μαυρόπουλος Αντώνης – πρόεδρος της Ένωσης, ο κ. Μπακογιάννης Φώτης -αντιπρόεδρος και ο κ. Θοδωρής Φλίγκος- ταμίας, όπου συμμετείχαν με δικό τους περίπτερο στην έκθεση. Αποτέλεσμα ήταν η έντονη παρουσία και προβολή της περιοχής μας, με αποκόμιση πολύ θετικών συμπερασμάτων για την περιοχή μας.

Η συμμετοχή στην έκθεση αποτέλεσε τη συνέχεια της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις στο πλαίσιο μιας σειράς συντονισμένων δράσεων για την προβολή της Περιφέρειας στην τουριστική αγορά του εξωτερικού κυρίως. Η επόμενη συμμετοχή είναι στην διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ στη Μόσχα 18-21 Μαρτίου 2015, στην Salon Modial Du Tourism στο Παρίσι 19-22 Μαρτίου 2015, στη Borsa Mediterranea del tourismo στη Νάπολη 26-28 Μαρτίου 2015 και στην Active Trip στην Πάτρα 27-29 Μαρτίου 2015.Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης του υποέργου 3 «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», άξονας Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας βάσει προγραμματικής σύμβασης.