Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου για τον αγώνα των φοιτητών στο Αγρίνιο για σίτιση

Με αφορμή την απόφαση για κατάληψη από τους φοιτητές των πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών τμημάτων που βρίσκονται στο Αγρίνιο, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου, εκφράζει με ανακοίνωσή της την συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των φοιτητών.

Αναλυτικά :
Τα επίδικα για καλύτερη ποιότητα σίτισης αλλά και το δικαίωμα στην στέγαση αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για να αποκτήσει η νεολαία της πόλης μας πάγια και σταθερή πρόσβαση στις δομές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η νέα κυβέρνηση οφείλει να σταθεί κοντά τους στο μέτρο του μέγιστου εφικτού. Το Πανεπιστήμιο Πάτρας και η Πρυτανεία του να σταματήσουν να εμπαίζουν τους φοιτητές με εξευτελιστικές λύσεις για το θέμα της σίτισης όπως η μεταφορά του φαγητού τους από το Μεσολόγγι και η μη σταθερή λύση του θέματος της σύμβασης που υπάρχει με ιδιώτη, και που οδηγεί συχνά πυκνά σε κλείσιμο της λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης.

Ο δήμαρχος της πόλης οφείλει έστω και καθυστερημένα να αναλάβει πρωτοβουλία για το θέμα διευθέτησης της φοιτητικής μέριμνας. Επιτέλους πρέπει να ανοίξει το θέμα των παροχών προς την φοιτητική και ακαδημαϊκή κοινότητα στη πόλη μας, από όλους τους τοπικούς φορείς. Καλούμε τους φοιτητές σε ακόμα πιο δυνατή κινητοποίηση, ώστε να χρησιμοποιηθεί σωστά το εργαλείο της πολιτικής και κοινωνικής αλλαγής που έχουμε στα χέρια μας. Να πολλαπλασιάσουν οι ίδιοι το κύτταρο της κοινωνικής ανασυγκρότησης και της ανάσας για αξιοπρέπεια.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αγρινίου