Μετά τα ανείσπρακτα ενοίκια, θα φορολογηθούν και οι αναπάντητες κλήσεις;

Με συντελεστή 11% για τα πρώτα 12.000 ευρώ και 33% από 12.000 ευρώ και πάνω θα φορολογείται το εισόδημα από εκμίσθωση ακινήτων, δηλαδή τα ενοίκια . Η εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εσόδων προσδιορίζει τι είναι εισόδημα από μισθώματα και τον τρόπο φορολόγησής τους.

Ωστόσο, σοκ σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων προκαλεί το γεγονός ότι θα πρέπει να πληρώσουν φόρο ακόμη και για ανείσπρακτα ενοίκια. Κι αυτό διότι από την 1η-1-2014 έχει καταργηθεί το μέτρο της εκχώρησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων στο Δημόσιο, το οποίο επέτρεπε στους δικαιούχους των εισοδημάτων αυτών να απαλλαγούν από την υποχρέωση δήλωσής τους στην Εφορία, επιβεβαιώνει ότι όσοι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων δεν εισέπραξαν εντός του 2014 τα οφειλόμενα ενοίκια από τους μισθωτές τους θα υποχρεωθούν φέτος να τα δηλώσουν κανονικά, ως εισπραχθέντα εισοδήματα και θα φορολογηθούν γι’ αυτά με συντελεστές φόρου .

Δηλαδή, ακόμη κι αν δεν έχουν εισπράξει τα ενοίκια θα φορολογηθούν γι’ αυτά από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 11%! Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην Ημερησία.

Πρόκειται για ακόμα μια εξαιρετική ιδέα του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Τι και αν το Δημόσιο χρωστάει δισεκατομμύρια στους ιδιώτες εδώ και καιρό; Τι και αν το Δημόσιο καθυστερεί πάντοτε τις πληρωμές του και τις επιστροφές φόρων; Όταν είναι να εισπράξει, θα κάνει τα πάντα, ακόμα και να φορολογήσει και πλούτο που ίσως παραχθεί.Σκεφθείτε πάντως να προσπαθείς να διεκδικήσεις δικαστικά τα ανείσπρακτα ενοίκια μέσα από τις τρομακτικές αργές διαδικασίες της ελληνικής Δικαιοσύνης και να πρέπει παράλληλα να προπληρώσεις το ΦΠΑ για κάτι που δεν είναι καν σαφές αν και πότε θα εισπράξεις. Απόλυτη παράνοια.

Το επόμενο βήμα ποιο είναι; Θα μπορούσαμε να πληρώνουμε κάποιο φόρο για τις αναπάντητες κλήσεις καθώς αν το σήκωνε αυτός/αυτή που καλέσαμε, θα αυξανόταν ο τζίρος στις τηλεπικοινωνίες. Όρεξη να υπάρχει, κάτι θα βρεθεί.

πηγή : parapolitiki.com