Επιστημονικό συνέδριο για την Αγροτική Ανάπτυξη στο Αγρίνιο

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 11ης Συνάντησης Πολυκριτήριας Ανάλυσης Αποφάσεων με θέμα «Aγροτική ανάπτυξη και οικονομία υπαίθρου: Διαχείριση με πολυκριτήρια ανάλυση αποφάσεων», που διοργάνωσε το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πατρών που εδρεύει στο Αγρίνιο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Επιχειρησιακών Ερευνών. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 12, 13 και 14 Μαρτίου 2015. Χώρος διεξαγωγής του ήταν το αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας (Παπαστράτου 53 & Σμύρνης, Αγρίνιο). Επιστημονικός Υπεύθυνος του συνεδρίου ήταν ο καθηγητής κος Δημήτριος Σκούρας, κοσμήτορας της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στα πλαίσια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν 35 επιστημονικές εργασίες και συμμετείχαν περισσότεροι από 70 ερευνητές, καθηγητές και επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο ερευνητικό πεδίο της Επιχειρησιακής Έρευνας. Οι συμμετέχοντες ερευνητές και οι επιχειρηματίες και παραγωγοί της περιοχής είχαν την ευκαιρία για εποικοδομητικό διάλογο και διερεύνηση πιθανότητας συνεργασίας. Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, επίσης παρακολούθησαν τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου.

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου απεύθυναν χαιρετισμό η κα Χριστίνα Σταρακά Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου καθώς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών Ιωάννης Ψαρράς. Επίσης έγιναν παρουσιάσεις από εκπροσώπους εταιρειών του νομού.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και του Δήμου Αγρινίου. Υποστηρίχθηκε επίσης με χορηγίες από το Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και πολλές τοπικές επιχειρήσεις και φορείς όπως: Αγρινιώτικο – Κουτέρης Α.Ε.Β.Ε., Αώφαντής Α.Β.Ε.Ε., Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε, ΓΑΙΑ Τρόφιμα Α.Β.Ε.Ε, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, Κολιός A.B.E.E, ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας Α.Ε., Οινοποιείο Σωτηρίου, Παπαθανασίου Α.Β.Ε.Ε, Πασιόπουλος Α.Ε.Β.Ε, Πέτρινο χωριό, Ποτοποιία Αποσταγματοποιία Δυτικής Ελλάδος ΜΕΠΕ, Agrino Α.Ε, ALFA – Αβασκαντήρας Ιωάννης, GRIVAS WINES.

Ευχαριστούμε πολύ τους φορείς και τις εταιρίες για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους.

Εκ μέρους της Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου.
Δρ. Νάνσυ Μπουραντά
Πανεπιστήμιο Πατρών
Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων
Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων
Λέκτορας
Γ. Σεφέρη 2, Αγρίνιο, Τ.Κ. 30100
Τηλ. επικοινωνίας : +30 26410 74130
e-mail : nbouranta@upatras.gr

Δρ. Ευάγγελος Ψωμάς
Πανεπιστήμιο Πατρών
Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων
Λέκτορας
Γ. Σεφέρη 2, Αγρίνιο, Τ.Κ. 30100
Τηλ. επικοινωνίας: +30 26410 74192
e-mail: epsomas@upatras.gr