Επιδρομές παράνομων υλοτόμων στην Κανδήλα Ξηρομέρου

υλοτομίαΗ κατάσταση στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων στην Κανδήλα έχει φτάσει σε μη ελεγχόμενο σημείο, με τους παράνομους υλοτόμους να μη δίνουν λόγο σε κανέναν και να κάνουν επιδρομές με… αλυσοπρίονα, να κόβουν πουρνάρια και ελιές και να τα πουλάνε για καυσόξυλα.

Οι φωτογραφίες είναι από την Κανδήλα και φαίνεται η λεηλασία του δάσους με φρεσκοκομμένους κορμούς και το δάσος να έχει απογυμνωθεί εντελώς. Σύμφωνα με πληροφορίες από το δασαρχείο Αμφιλοχίας έχουν ενταθεί οι έλεγχοι και επί τόπου στο σημείο αυτό, για αποφυγή της κοπής δέντρων και μάλιστα πρόσφατο περιστατικό είναι η σύλληψη δυο ατόμων που κατελήφθησαν να κόβουν ξύλα, σε αυτή τη δασική περιοχή στην κανδήλα και έτσι σταμάτησε τη δράση τους.

Η Πολιτεία οφείλει να λάβει επειγόντως μέτρα, προκειμένου να βρεθεί τρόπος να σταματήσει η ανεξέλεγκτη λαθροϋλοτομία, και ιδίως αυτή που καταλήγει σε παράνομο εμπόριο. Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εντείνουν τις προσπάθειες εξάλειψης του φαινομένου και τα δασαρχεία να ισχυροποιήσουν τις δράσεις και τις περιπολίες τους.

πηγή : xiromeronews.blogspot.gr