Ερώτηση για τη συμμετοχή των Πρωταθλητριών Σχολικών Ομάδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, θέτει το θέμα της συμμετοχής των Πρωταθλητριών Σχολικών Ελληνικών Ομάδων στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Το θέμα αφορά άμεσα και τη συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γουατεμάλα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:
Η Ελλάδα αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού (ISF) από το 1972 και έχει συνεχή εκπροσώπηση μαθητικών αποστολών στις διοργανώσεις των Παγκόσμιων Σχολικών Αγώνων. Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων κάθε χρόνο διοργανώνει Πανελλήνιους Σχολικούς Αγώνες σε ομαδικά και ατομικά αθλήματα στο πλαίσιο της δημιουργίας ευκαιριών για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων των μαθητών στον αθλητισμό, τη συνολική καλλιέργεια της προσωπικότητάς τους, τη συνέχιση της αθλητικής παράδοσης της χώρας μας καθώς και την εκπροσώπησή της σε διεθνείς μαθητικές και αθλητικές συναντήσεις, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού.

Οι αθλητές που σημειώνουν εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις σε ατομικά ή ομαδικά αθλήματα χορηγούνται βάσει της κείμενης νομοθεσίας παροχές και ευεργετήματα για να μπορούν απρόσκοπτα να συνεχίσουν την αθλητική τους δραστηριότητα. Τα προνόμια αυτά διευρύνονται, αν κατακτήσουν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου του τρέχοντος έτους θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γουατεμάλα, ούτε όμως οι πρωταθλήτριες μαθήτριες του Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης ούτε και οι πρωταθλητές μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου μπορούν να συμμετάσχουν, καθώς το Υπουργείο ενέταξε στις περικοπές το κονδύλι που προοριζόταν για την κάλυψη των εξόδων τους. Το ίδιο ακριβώς, επίσης, θα βιώσουν όσες μαθήτριες και όσοι μαθητές που σήμερα αγωνίζονται στη Λάρνακα, αναδειχθούν αύριο 1η Απριλίου 2015 πρωταθλήτριες και πρωταθλητές Ελλάδας στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ με σκοπό να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στη Γαλλία.

Ερωτάσθε κατόπιν των παραπάνω:
Για ποιους λόγους δεν στηρίζετε τις πρωταθλήτριες ομάδες ώστε να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ, στερώντας, κατά παράκαμψη της κείμενης νομοθεσίας, την διεκδίκηση των όποιων προνομίων από τις μαθήτριες και τους μαθητές, που έως τώρα αγωνίστηκαν αδιάκοπα για να διακριθούν στα εν λόγω σχολικά αθλήματα;
Γιατί αφήνετε τη χώρα να εκτεθεί απέναντι στις διοργανώτριες χώρες αλλά και σε διεθνές επίπεδο, τη στιγμή που ήδη έχει δηλώσει τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ;