To Δημητρούκειο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου ευχαριστεί το Θέατρο Σκιών Καραγκιοζοπαίχτη Άρη

Ευχαριστήρια Επιστολή
Ο Καραγκιόζης έχει χαρακτηριστεί ως μέσο αισθητικής αγωγής μεγίστης σημασίας που ενεργοποιεί τη φαντασία του παιδιού, χαρίζοντας του απλόχερα γέλιο και ζωντάνια. Καλλιεργείται η δημιουργικότητα του παιδιού και μέσω κάποιου κατασκευασμένου ήρωα δίνεται στο παιδί η δυνατότητα να αφηγηθεί τη δική του ιστορία, να επαναδιαπραγματευθεί το νόημα της δική του ζωής με ένα παιγνιώδη τρόπο. Έχοντας ως στόχο την ψυχαγωγία του παιδιού λειτουργεί ως γέφυρα σύνδεσης του παρελθόντος με το παρόν, της παραδοσιακής με την σύγχρονη εκπαίδευση και ενίσχυση της καλλιτεχνικής παιδείας.
Στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Θέατρο Σκιών» που υλοποιείται στο σχολείο μας καλέσαμε το Θέατρο Σκιών Καραγκιοζοπαίχτη Άρη «Κίτσος Δημήτριος» που εδρεύει στο Αγρίνιο. Με μεγάλη ευχαρίστηση και προθυμία ο Καραγκιοζοπαίχτης κ. Κίτσος Νικόλαος έδωσε αφιλοκερδώς παράσταση στο σχολείο μας. Στην παράσταση παρευρέθηκαν μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου στα πλαίσια της συμπερίληψης.
Ο σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του Δημητρούκειου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου ευχαριστούν θερμά το Θέατρο Σκιών Καραγκιοζοπαίχτη Άρη «Κίτσος Δημήτριος» και ιδιαιτέρως τον κ. Νικόλαο Κίτσο για τις γλυκές αναμνήσεις που μας χάρισαν μέσω της παράστασης « Ο Μέγα Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι».