Oι δράσεις του «Let’’ do it Greece!» σε Ναύπακτο και Θέρμο

Καθαρισμός των παραλιιών του Γριμπόβου και της Ψανής της Ναυπάκτου, με παράλληλο καθαρισμό του λιμανιιού της πόλης «Let’’ do it Greece! — Let’’s do it Lepanto!»
26/4/2015, 10:30
Σημείο Συνάντησης: Παραλία Ψανής: στις Νεροτσουλήθρες. Παραλία Γριμπόβου: στο Αλσύλλιο.
ΜΚΟ Πολιτισμού & Περιβάλλοντος «Πράσινο + Μπλε»
Λιμεναρχείο Ναυπάκτου
1η ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανίας
Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου

Δράση με τη συμμετοχή εθελοντών πολιτών, σχολείων, φορέων η οποία περιλαμβάνει τον καθαρισμό των δυο κεντρικών παραλιών της πόλης (Γρίμποβο καιι Ψανή) με παράλληλο συμβολιικό καθαρισμό του λιιμανιού της πόλης. Ο καθαρισμός των παραλιιών θα ξεκινήσει παράλληλα στις 10:30 από την παραλία Ψανής (σημείο συνάνττησης Νεροτσουλήθρες με κατεύθυνση το λιμάνι) καιι παραλία Γριμπόβου (σημείο συνάντησης Αλσύλιο με κατεύθυνση το λιμάνι).
Θα μοιρασττούν σακούλες καιι γάντια μιας χρήσης στους εθελοντές ενώ παράλληλα θα ακολουθούν απορριμματοφόρα ανακύκλωσης του Δήμου για την περισυλλογή των απορριμμάτων. Με την ολοκλήρωση του καθαριισμού των παραλιών θα γίνει συγκέντρωση σττο λιμάνι της πόλης, όπου θα μοιραστούν νερά, και οι εθελοντές και επισκέπττες θα παρακολουθήσουν συμβολικό καθαρισμό του πυθμένα από ομάδα επαγγελματιών δυτών. Θα γίνει αναφορά για την σημασία της προστασίας της θάλασσας και των παραλιών καθώς καιι μικροί χαιρετισμοί – δεσμεύσεις φορέων.

Καθαρισμός καιι ανάδειξη του ρέματος Θέρμου – Αγίας Σοφίας
26/4/2015, 10:00
ΛΕΜΑΘ (Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θέρμου)
Εκπολιτιστικός Όμιλος Θέρμου
Σύλλογος Νέων Αγίας Σοφίας «Άρτεμις Ηγεμώνη»

Ανάδειξη του μικρού ποταμού/ρέματος που αρχίζει από το Θέρμο και καταλήγει σττην Αγία Σοφία.Θα γίνει ανιχνευτική πεζοπορία κατά μήκος του ρέματος με σκοπό τον εντοπισμό και καταγραφή δυσκολιών, για τη διάνοιξη περιπατητικού μονοπατιού μελλοντικά. Παράλληλα θα γίνετται καθαρισμός της κοίτης και των οχθών του ρέματος από σκουπίδια.