Παρεμβάσεις στο Επαρχιακό Δίκτυο της Μακρυνείας και της Τριχωνίδας από την Περιφέρεια

Την Μακρυνεία επισκέφτηκε αρχικά σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά επιβλέποντας το έργο συντήρησης του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Χάνι Συκιάς-Κάτω Μακρυνού με διακλάδωση προς Κάτω Κεράσοβο, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Πρόκειται γα έργο που περιλαμβάνει συντήρηση και ασφαλτόστρωση στο οδόστρωμα αλλά και τεχνικές παρεμβάσεις. «Τα χωριά της Μακρυνείας έχουν ζωή και πράττουμε αυτό που είναι απαραίτητο να γίνει ώστε να εξακολουθούν να υπάρχουν αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή», ανέφερε η κ. Σταρακά.

Στη συνέχεια η Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε στην περιοχή της Νερομάνας στην κατασκευή του τεχνικού έργου στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο στην πρώην Επαρχία Τριχωνίδας, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει τοιχίο αντιστήριξης 42 μ. μήκος και 4 μ. ύψος, διαπλάτυνση του δρόμου, σωληνωτό αγωγό προς το παλαιό κοινοτικό γραφείο, αποστραγγιστική τάφρο, καθώς και τοιχίο αντιστήριξης και επενδεδυμένη τάφρο στην κατολίσθηση Αγίου Γεωργίου. Ακόμα περιλαμβάνει τοιχία αντιστήριξης στη διαδρομή Καλλιθέα-Παλαιοκαρυά, καθώς και τοιχίο και σαρζανέτ στο Περιστέρι. Υπενθυμίζεται ότι εκτελείται στην περιοχή το έργο συντήρησης της 40ης Ε.Ο. Κυραβγένα-Κρύο Νερό, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ ενώ υπάρχουν ακόμη υπό δημοπράτηση τα έργα: α) Συντήρηση δικτύου Ε.Ο. πρώην Επαρχίας Τριχωνίδας, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και β) συντήρηση δικτύου Ε.Ο. Καλλιθέα-Λαμπίρι-Όρια Νομού, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.

«Τα έργα αυτά καθιστούν ασφαλέστερο το οδικό δίκτυο σε σημαντικό μέρος του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας και δίνουν προοπτικές ανάπτυξης στον Θρησκευτικό Τουρισμό της περιοχής σε συνάρτηση και με την περιοχή του Προυσού», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αντιπεριφερεάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Σταρακά.