Δεν υπάρχει αίτημα για τη μεταφορά των Τμημάτων του Αγρινίου, λέει ο Μπαλτάς

Δεν μας έκανε πιο σοφούς η απάντηση του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα του Αγρινίου. Απαντώντας εγγράφως σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Κ. Καραγκούνης σχετικά με την παραμονή στο Αγρίνιο των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών. Η απάντηση του Υπουργού ήταν ότι σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης δεν έχει υποβληθεί στο Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ αίτημα για τη μεταφορά των Τμημάτων σε άλλη πόλη. Κάτι που βέβαια ξέραμε, ότι δηλαδή ακόμη τουλάχιστον δεν έχει κατατεθεί τέτοιο αίτημα.

Αν και στην ερώτησή του ο βουλευτής είχε κάνει αναφορά στην προτροπή της Πρυτάνεως η ακαδημαϊκή κοινότητα του Αγρινίου να πάρει αποφάσεις για το χωροταξικό, ο Υπουργός με την απάντησή του αποφεύγει την οποιαδήποτε τοποθέτηση, αρκείται να θυμίσει εμμέσως πλην σαφώς ότι το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος, ορίζει ότι τα τμήματα παραμένουν στο Αγρίνιο.

Αναλυτικά η απάντηση :
Σύμφωνα με το Π.Δ.97/2003 (Α’134) ορίστηκε η κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και ενός μη λειτουργούντος Τμήματός του. Με το ως άνω διάταγμα ορίστηκε ότι τα τρία εναπομείναντα Τμήματα του. Καταργηθέντος ιδρύματος, δηλαδή το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων καθώς και το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων εντάσσονται στη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και στη Πολυτεχνική Σχολή αντίστοιχα, με έδρα την Πάτρα, παραμένοντας ωστόσο στην πόλη του Αγρινίου. Τα προαναφερόμενα Τμήματα λειτουργούν εφεξής ως Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ σύμφωνα με το Υ.Σ./27-03-2015 της Διεύθυνσης Οργανωτικής και Ακαδημαϊκής Ανάπτυξης δεν έχει υποβληθεί στο Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ αίτημα για τη μεταφορά των εν λόγω Τμημάτων σε άλλη πόλη.