Αυγενάκης από Ιόνια Οδό: «Η πολυγλωσσία της Κυβέρνησης δεν κάνει καλό στα μεγάλα έργα» [HDvideo]

Συνεδρίασε χθες στο Μεσολόγγι παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. και τομεάρχη Υποδομών Λ. Αυγενάκη η ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας της Ν.Δ. στο πλαίσιο συνεδριάσεων των τοπικών οργανώσεων που γίνονται ενόψει των Περιφερειακών Συνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν στις έδρες των Περιφερειών. Η συνεδρίαση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα γίνει στην Πάτρα το ερχόμενο Σάββατο παρουσία του Αντώνη Σαμαρά.

Σήμερα ο βουλευτής ΝΔ επισκέφθηκε τα έργα στην Ιόνια Οδό, είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου και τη διοίκηση του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας και στη συνέχεια παραχώρησε στη συνέντευξη τύπου που στα τοπικά ΜΜΕ του Αγρινίου. Στη συνέντευξη Τύπου, εκτός του κ. Αυγενάκη μίλησαν και ο πρόεδρος της ΝΟ.ΔΕ. Κώστας Σύρρος καθώς και η Ρούλα Φάντη, υπεύθυνη οργανωτικού της Ν.Δ. στην Αιτωλοακαρνανία.

Σχετικά με τα έργα των μεγάλων οδικών αξόνων ο Λ. Αυγενάκης είπε ότι σαφώς και η κυβέρνηση έχει δικαίωμα αλλά και υποχρέωση της να ελέγξει τις συμβάσεις και τους όρους τους, “όχι όμως να λέει κουβέντες που προκαλούν μεγάλη αναστάτωση στα εργοτάξια, χωρίς πριν να έχει ενημερωθεί”. “Το να «ρίχνει ιδέες ο κ. Σταθάκης, να συμπληρώνει ο κ. Σπίρτζης κ.ο.κ., δεν βοηθά καθόλου στη συνέχιση των έργων. Η πολυγλωσσία της κυβέρνησης μόνο καλό δεν κάνει στα έργα” είπε χαρακτηριστικά. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα και το θέμα της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων. “Η κυβέρνηση διαφωνεί απλά για να διαφωνεί, λόγω των ιδεοληψιών της. Πρόκειται για μια πολύ καλή συμφωνία με προοπτική για πολλές θέσεις εργασίας και μεγάλα έσοδα για τη χώρα. Διαφωνούν χωρίς να έχουν κάτι να αντιπροτείνουν” είπε ο κ. Αυγενάκης.

Ακόμη ο Λ. Αυγενάκης με αφορμή τον προσυνεδριακό διάλογο στην ΝΔ ανέφερε ότι “η χώρα οδηγείται στα βράχια και δυστυχώς, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, δείχνουν να μην το αντιλαμβάνονται. Η ΝΔ στέκεται με πατριωτισμό απέναντι στις εξελίξεις και γι΄ αυτό δεν επιθυμεί μια νέα εκλογική αναμέτρηση”. Ακόμη αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό και η το προσυνέδριο της ΝΔ στη Δυτική Ελλάδα είναι αφιερωμένο σε αυτό το θέμα, τονίζοντας ότι οι ιδεολογικές προσεγγίσεις του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν ανασφάλεια και θολό τοπίο, την ώρα που χιλιάδες πρόσφυγες καταφθάνουν στη χώρα και η Υπουργός λέει απλά ότι είναι υπεύθυνη για το πώς έρχονται και όχι για το πώς φεύγουν. “Η χώρα θυμίζει ξέφραγο αμπέλι” σχολίασε δεικτικά.