Η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιφόρου στην Καμαρούλα [pics]

Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στις 23 Απριλίου 2015, η ιερά μνήμη του αγίου, ενδόξου, μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό που βρίσκεται στην Καμαρούλα Αγρινίου.
Στην φετινή πανήγυρη προσέδωσε ιδιαίτερη χάρη και ευλογία, η παρουσία των τιμίων και χαριτοβρύτων λειψάνων των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία μετέφερε χθες το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ.
Σήμερα το πρωί τελέσθηκαν η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική, αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ.
Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αρχιμ. Επιφάνιος Καραγεώργος, ο π. Χριστόδουλος Τριλίβας, Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης και Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίου Ραφαήλ Ιθάκης, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και των Ιερών Μητροπόλεων Πειραιώς και Λευκάδος.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Λευκάδος, ο οποίος αναφέρθηκε στο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου, αλλά και στον άγιο Γεώργιο, ο οποίος είναι ένας μεγαλομάρτυρας της Αναστάσεως του Χριστού.
Τα ιερά Λείψανα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό μέχρι την Κυριακή 26 Απριλίου 2015. Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 19:00 θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία, κατά την αγιορείτικη τάξη.